Fesztivál még mindig akad. De ha már elég volt a hangos zenéből és a tombolásból, akkor Győr csak téged vár! Borozhatsz kedvedre, az ország legfinomabb nedűit töltik a poharadba. De hoztunk sportot, kihívást és kiállításokat is. Látjátok? Mindenkire gondoltunk!

COPY CON

2014. augusztus 27.
Budapest

Copy Con újra a Budapest Parkban! Egyedi és őszinte szövegvilág, magával ragadó zene. Ő a hazai reggae-élet egyik legszuperebb egyénisége. Tudtad, hogy ezt a stílust elsők között hozta be kishazánkba? Egy szolnoki lakótelepről indult, pincérből lett előadó, aki a mai napig őszinte maradt, távol mindenféle álszentségtől és fantasztikus zenéjével kápráztat el minket most is. A vendége Deniz lesz. Deniz a hazai zenei élet egy különleges színfoltja. A zenéjét imádják a fiatalok, idősebbek, lányok, fiúk, mindenki! Jó hír, nem?

KIHÍVÁSOK HÉTVÉGÉJE

2014. augusztus 21-24.
Budapest

A hétvégén látogass el a Kopaszi gátra, hiszen startol a Kihívások Hétvégéje. Képzelj el egy igazi egészséges, sportos, csajos időtöltést a szabad levegőn. Jól hangzik, nem? Láthatsz kiállításokat, viheted a családodat, a barátaidat. A négynapos rendezvény fő attrakciója egy sporttörténeti esemény, hiszen most lesz az első magyarországi IRONMAN-viadal. Kropkó Péter, a program egyik fővédnöke így ajánlja a Kihívások Hétvégéjét: "Egy legenda születése várható a hétvégén, hiszen ilyen jellegű megmozdulás még nem volt hazánkban. 57 országból érkeznek a versenyzők, az induló 1500 versenyző közül 1100 külföldi. 18 éves kortól lehetett nevezni, a legfiatalabb verenyző, Böröcz Bece éppen betölti a 18. évét, a legidősebb versenyző pedig - egy belga úr - 73 éves. A verseny lebonyolítására, a versenyzők támogatására 700 önkéntes jelentkezett, ami szinte egyedülálló társadalmi megmozdulás, aktivitás az országban bármilyen jellegű sporteseményen. Egyébként 30-50 ezer közötti nézőt várunk, az indulók 40%-a pedig most először, éppen ezen a versenyen teszi próbára erejét."

Forrás: http://peterkropko.com

 

FINOM BOROK ÉS TOM JONES

2014. augusztus 21-24.
Győr

Finom borok és egy klassz koncert, kell ennél több? Ez a fesztivál elsősorban a borok szerelmeseinek szól. Pincészetek települnek a Széchenyi térre, kellemes légkört teremtenek és elhozzák az ország legfinomabb borait. A palettán lesznek bemutatók és borversenyek is. Megválasztják Győr Város Borát és a fesztivál borát is. A mulatság nem csak az ízek világába kalauzolja a látogatókat, hiszen a négy nap telis-tele van programokkal. Ha ez mind nem lenne elég, egy világsztár is fellép Győr színpadán. Tom Jones idén nyáron húsznál is több helyszínen ad nagykoncertet, többek között Londonban, Luxemburgban, Monte-Carlóban, Malagában és Győrben.

Forrás: Győri bornapok

EZ NAGYON BALATON

2014. augusztus 20-23.
Zamárdi

Ha hosszú hétvége, akkor fesztivál! Szerdától újra fesztiválozók veszik birtokba a Balatont. Ezúttal Zamárdi szabadstrandján gyűlnek össze a bulizni vágyók. Hihetetlen, mennyire változatos programot hoztak össze a szervezők, lesz Tankcsapda, Wilkinson, Dub FX és John Newman is. A hazai kedvencek közül fellép a Punnany Massif, a Brains, az Irie Maffia, a Kiscsillag, a Quimby, a Carbonfools, Copy Con, Majka. Soroljuk még, miért legyél ott?

A Kiscsillag zenekarForrás: Facebook/ Kiscsillag

TOULOUSE-LAUTREC VILÁGA

Zárás: 2014. augusztus 24.
Budapest

Művészetkedvelők, figyelem! Van még néhány napotok megnézni a Toulouse-Lautrec kiállítást, de már nem sok! Most nem kell a képeiért Párizsba zarándokolni, hiszen itt vannak a Szépművészeti Múzeumban. A művésznek alig 36 év jutott, de az utókor nem feledte el. Plakátjai ennyi év után is ütősek. El tudjátok képzelni a 19. század végi mulatságok mesés helyszíneit, a zenés kávéházak asztalait, táncos mulatókat és a kabarék világát? Toulouse-Lautrec saját bevallása szerint "igazat, nem pedig ideálisat" akart alkotni. Úgyhogy gyerünk, lássunk valami igazi!

Forrás: wikipedia.org