Budapest Park B the First Vámbéry Ármin kiállítás programajánló állatkert Pély Barna gasztro
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezen a héten is lubickolunk a jobbnál jobb programok tengerében. A legizgalmasabb koncerteket ajánljuk - ez alap -, mellette pedig az állatkertet éjszaka és a Keletet, ahogy egy magyar utazó látta. De ha enni támadna kedved, ahhoz is adunk tippet!

IRIE MAFFIA

2014. augusztus 30.
Budapest

Az Irie Maffia az utóbbi években az összes hazai fesztivál színpadán megfordult, szombaton pedig a Budapest Parkban lesznek. Imádjuk őket! Nem csoda, hiszen a reggae, hiphop, rock és funk határait egymásba mosó dallamok minden generációt meghódítottak - rengeteg jól ismert, rongyossá játszott dalt, klipet és telt házas koncertet tudhatnak maguk mögött a fiúk. Frontvonalban a kedvencek: a gyönyörű ghánai-magyar énekesnő, Sena, és a legeredetibb jamaikai hanggal megáldott MC Columbo, a rapsztár-családapa. Soroljuk még, miért kihagyhatatlan ez a koncert?

ÁLLATKERTEK ÉJSZAKÁJA

2014. augusztus 29.
Budapest

Láttad már az Éjszaka a múzeumban című filmet? Na, ez pont olyan lesz, csak most állatkertbe mehetsz. A Budapesti Állatkert és Holnemvolt Park várja a látogatókat egy mesés éjszakán. Kapunyitás este 7 órakor, varázslatos fények között nézheted meg az állatkert lakóit. Beszélgetnél azokkal a kedves és szorgos munkatársakkal, akik nap mint nap vigyáznak az állatokra? Most lesz rá lehetőséged. Állati jó éjszakai program vár rád!

Forrás: Thinkstock

PÉLY BARNA AZ A38 SZÍNPADÁN

2014. szeptember 3.
Budapest

Rock, funky, meg egy csipetnyi blues. Az őszi klubturnék előtt Budapesten csap a húrok közé a B The First. Fergeteges buli van kilátásban, ahol biztosan felcsendülnek a rádióból is ismert dallamok. Egyet megígérhetünk, ha eljössz, biztosan nem fogod azt mondani: hogy "Ez nem jött át!".

VÁMBÉRY NYOMÁBAN

2014. augusztus 11.-szeptember 21.
Budapest

Művészetkedvelők, figyelem, mutatunk valami varázslatosat! Páczai Tamás fotográfus biciklire pattant, síkfilmes fényképezőgéppel, számítógéppel a batyujában újrajárta a legendás keletkutató útját. A több hónapos utazás során készült anyagból összeállított kiállítást most Budapesten láthatod. A kalandos utazás során érintette Törökországot, Iránt, Türkmenisztánt - ahonnan kétszer is visszafordították -, Üzbegisztánt, Kirgizisztánt, Kazahsztánt és Oroszországot. Útja nem volt zökkenőmentes, de a fotók, amelyeket ott készített, más módon nem születhettek volna meg.

Forrás: www.paczai.com

VEGETÁRIÁNUS FESZTIVÁL

2014. augusztus 30-31.
Budapest

Életmódhétvége, nem csak növényevőknek. A rendezvény célja, hogy eloszlasson minden tévhitet a vegetáriánus táplálkozással kapcsolatban, és hogy rávilágítson arra, hogyan élhetsz egészségesen, sok zöldséggel és gyümölccsel a tányérodban. A két nap alatt részt vehetsz csoportos jógán, kipróbálhatod a tajcsit és a csikungot. Lesz vegetáriánus ételkóstolás, sőt főzőtanfolyam is. Ismerkedhetsz a természetgyógyászattal, hallgathatsz előadásokat és megnézheted, mi van kiállítva a standokon. A változatosság jegyében több zenei és táncprogramra is számíthatsz. Kapcsolj ki és töltődj fel!

Forrás: Thinkstock
Halott sztárok új filmekbenhttp://www.life.hu/kult/20140826-mozifilm-osszeallitas-az-uldozott-premierje-elott-halott-sztarok-posztumusz-premierjeirol.htmlEgy film jó sokáig készül, és gyakran csak hónapokkal (vagy évekkel) a forgatás után kerül a nézők elé - így ha a filmsztár időközben meghal, könnyen előfordulhat, hogy a temetését előbb tartják, mint a premierjét. Kult--Vissza az iskolapadba - 7 film, amiben a felnőttek a diákokhttp://www.life.hu/kult/20140819-filmosszeallitas-a-22-jump-street-premierje-kapcsan-az-iskolapadba-visszaulo-felnottekrol.htmlSokaknak van olyan visszatérő (rém)álma, amiben felnőtt fejjel újra régi iskolájába kell járnia, matekórán meg persze nem megy az a fránya kétismeretlenes egyenlet. A filmek időről időre eljátszanak ugyanezzel az ötlettel...KultOrigoVan élet a Nutella, bocsánat, a kakaós mogyorókrém utánhttp://www.life.hu/kult/20140822-a-mogyoro-vilagpiaci-ara-drasztikusan-emelkedik-ezert-luxuscikk-lesz-a-nutella.htmlHáború van, és vesztésre állunk. Az időjárás megsemmisítő csapást mért az idei mogyorótermésre Törökországban, ezért a tonnánkénti felvásárlási ár máris duplája a szokásosnak. A mogyoróból készülő édességek hamarosan luxuscikké válnak, megfosztva a gasztrokultúrát kedvenc mogyorókrémünktől és a belőle készülő palacsintáktól, sütiktől.KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.