Beköltöztek az első Sziget-lakók

Forrás: Facebook/Sziget Festival Official/Bence Szemerey -
Szigetlakók zajszint Nagyszínpad Gerendai Károly beköltözés Sziget 2014
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mínusz egyedik nappal ma veszi kezdetét a 22. Sziget fesztivál, amelyen megdőlhet a látogatói rekord. Az is kiderült, hogy megfelel az előírásoknak a fesztivál zajszintje.

Nézd élőben a Sziget legjobb koncertjeit a quart.hu-n IDEkattintva!

Elstartolt a Sziget - Már megjelentek az első Sziget-lakók a Hajógyárin. A fesztiválra idén nagyon nagy az érdeklődés, megdőlhet a látogatói csúcs is. Sőt, a Sziget történetében először elfogytak a bérletek a fesztiválra, csak napijegyet lehet váltani.

Forrás: Facebook/Sziget Festival Official/Bence Szemerey

A Nagyszínpad idei fellépői közé tartozik a Queens of the Stone Age, az Outkast, a Madness, a Manic Street Preachers, a Placebo, a Korn, a Prodigy, míg a manapság legnépszerűbb táncos-elektronikus vonal képviseletében itt lép fel mások mellett Deadmau5, Skrillex, Macklemore & Ryan Lewis és Calvin Harris. A nagyszínpadon hosszú évek óta először négy magyar zenekar, az idei Sziget-himnuszt előadó Ivan & The Parazol, a Nagy-Szín-Pad-nyertes Mary PopKids, a Punnany Massif és a fennállásának 25. születésnapját ünneplő Tankcsapda is fellép.

Sziget-szelfi Forrás: Facebook/Sziget Festival Official/Mátyás Szöllősi

A fesztiválozókat idén is számtalan helyszín várja a Szigeten, köztük az Európa Színpad, a Világfalu, a Blues-Ír Színpad, a Múzeumi Negyed, a Fidelio Kultúrzóna - Összművészeti Színpad, a WAMP Design Piac, a Romkocsma Negyed és a Civil Sziget.

Forrás: Forrás: Facebook/Sziget Festival Official/Mátyás Szöllősi

Az idei Sziget kapcsolódik a woodstocki fesztivál 45., a Rubik-kocka 40. és a rendszerváltás 25. évfordulójához. A fesztiválon állandó lesz a rendőri jelenlét, a civil ruhás járőrökön kívül angol és francia rendőrök is szolgálatot teljesítenek majd – tudósít a távirati iroda.

Közben kiderült, megfelel az előírásoknak a Sziget fesztivál zajszintje a vasárnap éjszaka és hétfő hajnalban elvégzett vizsgálatok alapján - mondta Gerendai Károly az MTI-nek. A fesztivál hangpróbája alatt a III., a IV. és a XIII. kerület több pontján is mérték a hangerőt. A zaj szintje a még a megengedett határértéken belül volt, ami nyáron, éjszaka 11 óra előtt 65, utána pedig 55 decibel.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

A zajszint mérését egy speciális műszer segítségével végezték. A fesztivál főbb koncerthelyszínét erre az időre sorra, majd egyszerre is beüzemelték, a szerkezet segítségével pedig rögzítették az értékeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.