A káosznak vége, itt a Szűz hava!

Forrás: Thinkstock -
Szűz hava csillagjegy csillagkép Nap szerelem Szűz csillagjegy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Augusztus 23-án a Nap átlép a Szűz csillagképbe, amely véget vet a nyári tobzódásnak, az Oroszlán csillogásának és pompájának, helyébe szorgalom és csendes visszahúzódás jellemzi majd napjainkat, némi rejtett szenvedéllyel fűszerezve.

Hangulatunk melankolikusabbá válik, amit az egyre ferdébben fényszögben érkező, forróság helyett már csak langyos meleget adó napsütés is fokoz. Az antikvitásban a kalászos szűz-anyaistennővel, Perszephoné–Démétérrel (latin Proserpina–Ceres) azonosították. Démétér volt a csillagkép és hónap olümposzi védnöke. Egyiptomban a gabona-napisten Ozirisz nővér-felesége, Ízisz égi képmása volt. Örökösük a keresztény Szűzanya, Mária lett. A katolikus naptárban ez idő tájt egymást érik a Mária-ünnepek: Nagyboldogasszony (aug. 15.), Kisasszony napja (szept. 8.), Mária szent neve (szept. 12.), Hétfájdalmú Szűzanya (szept. 15.). A népi vallásosságban az "arató Szűz" alakja eggyé forrott Máriáéval, ezért ábrázolják gyakran a Szüzet kalásszal, gallyal a kezében.

Forrás: Thinkstock

A jegy szülöttei szorgalmasak, rendszeretők, és szívesen képeznek tartalékokat. Uralkodó bolygójuk a Merkúr, amely folyamatos szellemi mozgásban tartja őket, szívesen tesznek rendet a káoszban és alakítanak ki optimális rendszereket. Szerények, nem szeretnek kitűnni a tömegből, és időnként az önbizalmuk is megerősítésre szorul. Szeretnének mindent a legjobban csinálni, ezzel azután halogatásba menekülhetnek, hiszen mindig találnak jobb és még jobb megoldásokat. Nem kedvelik a váratlan helyzeteket, mert ahhoz nincsenek bejáratott megoldásaik. A Szüzek hajlamosak gyűjtögetni, és kellő türelemmel rendelkeznek ahhoz, hogy kivárják, amíg a "vetésük" termőre fordul. Tarthatjuk őket kicsit számítónak is, mert a tetteik mögött mindig ott rejtőzik valamilyen ok, amiért az adott dolgot érdemes megcsinálniuk. A rend életük elengedhetetlen része, és ha túlzásba viszik, akkor előfordulhat, hogy rendmániásnak tartják őket. Kritikai érzékük rendkívül fejlett, sőt, esetenként kissé túlfejlett is lehet, vigyázniuk kell, hogy ne essenek abba a hibába, hogy más szemében a szálkát, a sajátjukban a gerendát sem veszik észre.

Szárok, akik a Szűz jegyében születtek

Többnyire harmonikusan szép arcvonásokkal rendelkeznek, és intelligensek, de legalábbis annak tűnnek. Claudia Schiffer (1970. augusztus 25), Cameron Diaz (1972. augusztus 30), Keanu Reeves (1964. szeptember 2), Salma Hayek (1966. szeptember 2), Beyoncé (1981. szeptember 4), Hugh Grant (1960. szeptember 9), Ryan Phillippe (1974. szeptember 10).

Forrás: AFP

Szerelem

Ez az időszak a lassan kibomló, óvatos közeledésben megtestesülő vonzalmaké. A most induló szerelmek feltétele a szépség - amely lehet küldő vagy belső, a lényeg, hogy különleges legyen! Amilyen maga a Szűz a szenvedélyben: lassan oldódik fel, és fontos kritérium a partnerrel kapcsolatban a tisztaság, az ápolt külső, valamint lényeges, hogy a párjuk szellemileg is a társuk legyen. Ha valaki megfelel az elvárásuknak, felélesztheti mélyen szunnyadó szenvedélyüket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.