Esélylatolgatás a hétfő esti Emmy-gála előtt – nagy rekordok is várhatók

Forrás: AFP/Joe Kohen -
Emmy-díj Modern család (sorozat) rekord Claire Danes Los Angeles Totál szívás Trónok harca
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A televíziós Oscarként emlegetett Emmy-díjakat helyi idő szerint hétfőn este adják át Los Angelesben. A Modern család ötödször is esélyes az elismerésre a vígjátéksorozatok között, Bryan Cranston, a Totál szívás sztárja pedig a negyedik trófeáját gyűjtheti be a legjobb drámai színész kategóriában.

Nézd meg galériánkban, tavaly milyen ruhákban hódítottak a sztárok az Emmy vörös szőnyegén IDE kattintva!

A 66. alkalommal megszervezett ceremóniának a hollywoodi Nokia Színház ad otthont. Az NBC által közvetített díjátadó gálaműsor házigazdája Seth Meyers lesz, aki 2011-ben maga is megkapta az Emmy-díjat – írja az MTI. Tavaly egyebek mellett Michael Douglas is kapott Emmyt.

Claire Danes és Hugh Dancy az Emmy előestjén Forrás: AFP/Joe Kohen

Az idei Emmy-jelöltek közül Ricky Gervais (Dereck) és Lena Headey (Trónok harca) is segít a trófeák átadásában, mellettük Chris Hardwick, Katherine Heigl, Liev Schreiber, Kate Walsh vagy Allison Williams is átad majd egy-egy díjat.

Júliusban a Trónok harca című fantasy-sorozat kapta a legtöbb, 19 Emmy-jelölést. A Fargo című minisorozat 18, az American Horror Story: Coven című széria pedig 17 díjat gyűjthet össze. A Julia Roberts és Mark Ruffalo főszereplésével készült Igaz szívvel című AIDS-dráma és a Totál szívás befejező évada is 16-16 kategóriában lehet díjazott.

A legjobb drámai sorozatok mezőnyében a Trónok harca és a tavalyi győztes, a Totál szívás mellett a Kártyavár című politikai sorozat, a Downton Abbey, a Mad Men - Reklámőrültek, továbbá sokak nagy favoritja, a Matthew McConaughey és Woody Harrelson főszereplésével forgatott A törvény nevében viheti el az Emmyt.

A vígjátéksorozatok kategóriájában az Orange Is The New Black, az Agymenők, a Louie, a Szilícium-völgy, Az alelnök és a Modern család közül kerülhet ki a győztes. Utóbbinak jó esélye van arra, hogy utolérje a Frasier című komédiát, amely öt Emmy-díjjal tartja a rekordot ebben a kategóriában. A női börtönben játszódó Orange Is The New Black vígjátéki kategóriába sorolása azonban kicsit megbolygatta a mezőnyt.

A drámasorozatok főszereplői közül Harrelsont és McConaugheyt, a Totál szívás kémiatanárát, Brian Cranstont, valamint a Reklámőrültekből John Hammet, a Kártyavárból Kevin Spaceyt és a Híradósokból Jeff Danielst jelölték. A nőknél Michelle Dockery (Downton Abbey), Claire Danes (Homeland - A belső ellenség), Robin Wright (Kártyavár), Kerry Washington (Botrány), Julianna Margulies (A férjem védelmében) és Lizzy Caplan (Masters of Sex) kaphat Emmyt.

A komédiák esetében a legjobb férfi főszereplő díját Ricky Gervais (Derek), Matt LeBlanc (Epizód), Don Cheadle (Gátlástalanok), Louis C.K. (Louie), William H. Macy (Shameless - Szégyentelenek) vagy Jim Parsons (Agymenők) nyerheti el.

A legjobb női főszereplő pedig a Lena Dunham (Csajok), Melissa McCarthy (Mike és Molly), Edie Falco (Jackie nővér), Taylor Schilling (Orange Is The New Black), Amy Poehler (Városfejlesztési osztály) és Julia Louis-Dreyfus (Az alelnök) alkotta mezőnyből kerül ki.

A tévécsatornák versengésében az elemzők idén is az HBO győzelmét jósolják.

Isten éltesse Paulo Coelhót! Íme 10 gyönyörű idézet tőlehttp://www.life.hu/kult/20140824-paulo-coelho-augusztus-24-an-lett-67-eves-isten-eltesse-ot.htmlPaulo Coelho 1947. augusztus 24-én született Rio de Janeiróban, így ma ünnepli a 67. születésnapját.Kult--Van élet a Nutella, bocsánat, a kakaós mogyorókrém utánhttp://www.life.hu/kult/20140822-a-mogyoro-vilagpiaci-ara-drasztikusan-emelkedik-ezert-luxuscikk-lesz-a-nutella.htmlHáború van, és vesztésre állunk. Az időjárás megsemmisítő csapást mért az idei mogyorótermésre Törökországban, ezért a tonnánkénti felvásárlási ár máris duplája a szokásosnak. A mogyoróból készülő édességek hamarosan luxuscikké válnak, megfosztva a gasztrokultúrát kedvenc mogyorókrémünktől és a belőle készülő palacsintáktól, sütiktől.KultOrigoNincs több bujkálás! Apjával egy filmben szerepel Johnny Depp lányahttp://www.life.hu/kult/20140821-johnny-depp-lanya-lily-rose-melody-depp-egyutt-jatszanak-a-yoga-hosers-cimu-filmben.htmlJohnny Depp eddig rejtegette a nyilvánosság előtt lányát, Lily Rose-t. A 15 éves kamasz lány viszont egy pillanat alatt a lesifotósok kedvence lett egy filmforgatáson. Ráadásul a lány egy filmben szerepel majd híres édesapjával.Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.