Ne töprengj tovább, máris mondjuk, mi lesz a héten. Ha van gyerkőc, akkor a Pöttömkert szezonzáró rendezvényén a helyetek. Abban az esetben, ha inkább enni támadna kedved, a Szentesi Lecsófesztiválon lesz miből választani, ha inkább innál, akkor az Etyeki Pikniket ajánljuk. Nézhetsz rövidfilmeket a Corvintetőn vagy képeket az ARC kiállításon, de a Quimby koncertjén is kitombolhatod magad, ha ahhoz  van kedved. Egy biztos, unatkozni most sem fogsz!

1. NYÁRZÁRÓ A QUIMBYVEL

2014. szeptember 6.
Budapest

Beköszöntött az ősz, de sebaj, hiszen ilyenkor jönnek a nyárzáró koncertek. Hol máshol tarthatná nyári szezonzáró koncertjét a Quimby, mint a Budapest Parkban. A zene, a látvány, a hangulat mind-mind garancia arra, hogy felejthetetlen élményben legyen részed. Kiss Tibivel, a Quimby énekesével nemrégiben mi is beszélgettünk. A Quimby vendége ezúttal a Vasárnapi gyerekek. A dolgod csupán annyi, hogy szerezz jegyet és legyél ott szombaton!

2. PÖTTÖMKERT - AMIKOR A PARK A GYEREKEKÉ

2014. szeptember 7.
Budapest

Itt van az ősz, itt van újra a suli. Sok minden kezdődik, de sajnos valami véget is ér. A Pöttömkert bizony búcsúzik. Utoljára nyitja meg a kapuit vasárnap a gyerkőcök előtt. A szervezők káprázatos programokkal várják a kicsiket és nagyokat. Délelőtt lesz Eszter-lánc mesezenekari koncert, jóga a srácoknak, könyvvásár a felnőtteknek - habár itt is a manóké az utolsó szó. Milyen lehet a nyomozós játék? A kicsik rettentően élveznék, nem? Délután igazi régimódi bohóctréfa vár a látogatókra - s hogy ez pontosan mit is jelent, azt a fantáziádra bízzuk. Szóval rengeteg móka és kacagás, sok-sok játék és vidámság! Menjetek és nevessetek egy jót!

Forrás: Facebook/Park Official

3. KÉPTELENSÉG ÉS ARCTALANSÁG ELLEN

2014. szeptember 5-21.
Budapest

Te miben hiszel? Ezt a kérdést tették fel a szervezők a 14. ARC pályázaton, a válaszokból a héten fantasztikus kiállítás nyílik. A pályázóknak meg kellett fogalmazniuk képben, mit tartanak értékesnek vagy értéktelennek a 21. században. Gyorsul a világ, lassul a forgás és semmi sincs úgy, amint volt. Az óriásplakátokat az Ötvenhatosok terén láthatod - és idén is tátott szájjal, elgondolkodva, olykor megbotránkozva fogsz körbesétálni a placcon.

Épül a kiállításForrás: Facebook/ARC

4. SZENTESI LECSÓFESZTIVÁL

2014. szeptember 5-6.
Szentes

Ez bizony ízorgiagyanús esemény! Szeptember első hétvégéjén több száz csapat ragad fakanalat, hogy összemérjék lecsófőző tudományukat. Pénteken grill- és szalonnasütés lesz, "megfűszerezve” egy fergeteges utcabállal. A fő attrakció szombatra marad, amikor a tűzgyújtó ceremónia után elkezdődik a nagy verseny. Füsttel keveredő jókedv lengi majd be Szentes belvárosát. A kulináris élvezeteken túl három színpadon lépnek fel a hazai zenei élet sztárjai, sőt lesz, aki a koncert után fakanálra cseréli a mikrofont és megvillantja főzőtudományát. Szóval: "csapjunk bele a lecsóba”!

Forrás: Facebook/Szentesi Lecsófesztivál

5. KÉRSZ EGY RÖVIDET?

2014. szeptember 2-7.
Budapest

Gyere és vegyél részt a BuSho-n. Ez a rövidítés a Budapest Short szójátékból való. Pár éve összefogtak a fiatal filmesek és létrehoztak egy fesztivált, a rövidfilmes kategóriában tátongó űr kitöltésére. A Corvin tető teraszán a vetítések ingyenesek. Gyere és szippants egy kis kultúrát a csillagos ég alatt!

Forrás: Facebook/BUSHO

6. ETYEKI PIKNIK

2014. szeptember 6-7.
Etyek

Gasztrosétány őszi ízekkel, jöhet? A hétvégén piknik lesz Etyeken. Szereted a finom borokat? Képzeld, a Kárpát-medence egész területéről érkeznek borászok és természetesen hoznak kóstolót is. KultúrFelhő gyerekliget várja az apró népséget. Lesz kézműves kiállítás és vásár. Valljuk be, nincsen piknik kosár nélkül, amit simán beszerezhetsz a helyszínen. Ami a zenei felhozatalt illeti, ott lesz a Bon Bon, a Bohemian Betyars, a Meszecsinka, sőt Benkő Zsolt bluesgitáros is. Ragadjatok kosarat és irány a hétvégén a szabadba!

Forrás: www.etyekipiknik.hu