Andy Kirkpatrick sziklamászás hegymászás Valley Uprising Reel Rock filmpremier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legendásan jó filmek a hegymászás nagymestereinek főszereplésével és egy igazi nagyágyú előadásával. Indul a Reel Rock 9 Tour!

A Reel Rock filmek, melyek a maguk műfajában igazi etalonná váltak az elmúlt évtized során, idén kilencedszer indultak világ körüli turnéra. A Sender Films és a Big UP Productions együttműködéséből született Reel Rock Tour műsorán idén egy egész estés dokumentumfilm szerepel, ahol a lélegzetelállító bravúros sziklamászó teljesítményeké és a lenyűgöző tájaké lesz a főszerep.

A Völgy lázadása: A Yosemite mászóforradalom

Az amerikai álom: egy kifejezés, ami sokak számára autókkal, gondosan nyírt pázsittal és zsíros nyugdíjalappal párosul. Ezektől az anyagias elképzelésektől távol azonban létezik egy másik amerikai álom, amely arról szól, hogy – félretéve a modern világ nyújtotta biztonságot és kényelmet – életigenlő kalandot kínáljon az arra áhítozóknak. Ez a másik amerikai álom sehol nem ölt jobban testet, mint a Yosemite Nemzeti Parkban, ahol - John Muir és Jack Kerouac szellemiségét követve – kalandvágyó fiatalok generációi választották a "sziklamászó életet".

A várva várt film, a Valley Uprising a modern sziklamászás hagyományainak történetét meséli el. A helyszín a Yosemite-völgy, Kalifornia: a világ egyik leghíresebb nemzeti parkja, égbeszökő gránitfalakkal. Ez a hely fél évszázada nem más, mint a versengés, kaland és lázadás hatalmas színpada. A film ugyan legendás mászókról szól, de sokkal többről is. Ugyanennyire szól a szabadságról, az autoritásról és számos, a mászóvilágon túlmutató témáról. Fél évszázados küzdelem a gravitáció törvényei és a helyi hatóságok ellen.

Forrás: Pete Mortimer

A Reel Rock 9 budapesti premierjének programja

Andy Kirkpatrick előadás: 2014. november 13. 19:30 Corvin mozi, Korda terem,
Valley Uprising premier: 2014. november 13. 21:00 Corvin mozi, Korda terem,
Valley Uprising vetítés + éjszakai boulder jam + Reel Rock 9 Afterparty: 2014. november 15. 19:00 Monkey Boulder terem
Részletesebb programismertetést itt találsz!

Ez várható Andy Kirkpatrick előadásán (Pychovertical):

A maró öngúny és az éles, pergő nyelv tette a brit mászót, Andy Kirkpatricket, a hegymászók egyik legnagyobb mai alakjává. Andy részben motivációs előadóként és stand-up komikusként keresi a kenyerét, hegymászó-történetekkel szórakoztatja a közönséget. Azok, akik hallották már a nevét azt is tudják, hogy a humor mögött egy olyan ember áll, aki a Föld legkeményebb, legmerészebb mászóútjain bizonyított. Andy Kirkpatrick egyik legnagyobb erőssége, hogy úgy tud az életéről és a mászósikereiről beszélni, hogy az, egy - a mászóvilágban nem járatos - laikus számára is tökéletesen érthető, követhető. Az előadásai segítenek abban, hogy a közönség átérezze a nagyfal-sziklamászás kockázatait és veszélyeit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.