A Szalontüdő és a Legenda rendezője, Szirmai Márton új kisfilmet forgatott, Minimál címmel. A néhol nevetségesnek tűnő szerepek és szituációk valójában egy komoly társadalmi problémát feszegetnek – nevezetesen azt, hogyan lehet megélni a minimális fizetésből napjainkban.

Ahogy a Life.hu is megírta, nemrég jelent meg Tóth Barnabás rendezésében az egész országot könnyekre fakasztó Újratervezés című rövid videó, ahol megismerkedhettünk az idős házaspárral, Klárával és Vilmossal. Most pedig Szirmai Márton alkotását osztja a fél internet. A Minimál négy versenyzőről szól, az egyetemi tanárról, a munkanélküli frissdiplomásról, a precíz használtruha-kereskedőről és a kutyatulajdonos nyugdíjasról.

Forrás: vimeo.com

A kvízjátéknak az a lényege, hogy ki tud a legtöbbet spórolni nap, mint nap. Tippeket látunk arra, hogyan kerüljük el a kéményseprőt, együnk ingyen ebédet és szökjünk el a BKV büntetés elől. Ám jönnek a váratlan kiadások is: egy könyv, egy adóellenőrzés, egy koktél... De vajon ki lesz a legjobb? Ki tud ténylegesen megélni manapság a minimálbérből? Erre ad választ a rendező – írja az Origo, ahol részletesebben is olvashatsz a filmről.

Íme, a bravúros kisfilm: