Hogyan lehet megélni minimális fizetésből? - Erről a magyar rövidfilmről beszél az ország

Forrás: vimeo.com -
Minimál (film) minimálbér Szirmai Márton rövidfilm
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Szalontüdő és a Legenda rendezője, Szirmai Márton új kisfilmet forgatott, Minimál címmel. A néhol nevetségesnek tűnő szerepek és szituációk valójában egy komoly társadalmi problémát feszegetnek – nevezetesen azt, hogyan lehet megélni a minimális fizetésből napjainkban.

Ahogy a Life.hu is megírta, nemrég jelent meg Tóth Barnabás rendezésében az egész országot könnyekre fakasztó Újratervezés című rövid videó, ahol megismerkedhettünk az idős házaspárral, Klárával és Vilmossal. Most pedig Szirmai Márton alkotását osztja a fél internet. A Minimál négy versenyzőről szól, az egyetemi tanárról, a munkanélküli frissdiplomásról, a precíz használtruha-kereskedőről és a kutyatulajdonos nyugdíjasról.

Forrás: vimeo.com

A kvízjátéknak az a lényege, hogy ki tud a legtöbbet spórolni nap, mint nap. Tippeket látunk arra, hogyan kerüljük el a kéményseprőt, együnk ingyen ebédet és szökjünk el a BKV büntetés elől. Ám jönnek a váratlan kiadások is: egy könyv, egy adóellenőrzés, egy koktél... De vajon ki lesz a legjobb? Ki tud ténylegesen megélni manapság a minimálbérből? Erre ad választ a rendező – írja az Origo, ahol részletesebben is olvashatsz a filmről.

Íme, a bravúros kisfilm:

Megvannak a True Detective második évadának újabb szereplőihttp://www.life.hu/kult/20141125-a-true-detective-masodik-evadaban-szerepel-taylor-kitsch-rachel-mcadams-kelly-reilly.htmlVince Vaughn és Colin Farrell mellett Taylor Kitsch, Rachel McAdams és Kelly Reilly is benne lesz az HBO sikersorozatának folytatásában.Kult--Ha Quentin Tarantino készítené a Disney-filmeket...http://www.life.hu/kult/20141124-ez-tortenne-ha-quentin-tarantino-keszitene-a-disney-rajzfilmeket.htmlHa a híres-hírhedt filmrendező mesékben gondolkodna, annak csak valami egészen nyomdaképtelen szöveget nem tűrő vége lenne Samuel L. Jackson arcával fémjelezve.KultOrigoÍgy változtak meg a Dawson és a haverok sztárjaihttp://www.life.hu/kult/20141121-a-dawson-es-a-haverok-sztarjai-james-van-der-beek-es-katie-holmes-igy-nez-ki-ma.htmlA népszerű tinisorozatot, a Dawson és a haverokat 1998 és 2003 között vetítették idehaza. Az amerikai széria a nézőket is elvarázsolta, rengetegen követték Dawson Leery és barátai életét. Mi történt azóta a szereplőkkel? Íme.Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.