zenélés Budapest Sportaréna Szörényi Levente koncert Bródy János befejezés Illés-együttes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az év végi, Aréna-beli koncertjük után nem lesz több fellépése az Illés zenekarnak. De a zenélést sem Bródy, sem a Szörényi-testvérek nem hagyják abba.

1965 nyarán alakult meg az Illés együttes, a '60-as, '70-es évek legnépszerűbb magyarországi beatzenekara. December 28-án, Aréna-beli koncertjük után egy korszak lezárul: már csak más együttesektől hallhatjuk majd a jól ismert slágereket – tudta meg a Bors.

A zenekar néhány hete az X-Faktor sztárfellépője volt Forrás: RTL sajtóklub

Már csak hárman vagyunk az eredeti zenekarból, nem lehet ezt a végtelenségig húzni. Átadjuk az emlékezetnek az Illést. És persze, 70 körül az ember már el is fárad" – mondta a lapnak Szörényi Levente, aki azt is elárulta, a zenéléssel egyikük sem hagy fel.

Bródy János így fogalmazott: „Mindannyiunknak az volt az érzése, hogy az Illés már egy nem létező zenekar, ezért az Illés nevével fémjelzett koncerteket már nem fogunk adni. A decemberi fellépéseken sem magunkat tekintjük már főszereplőinek, hanem a dalokat, amiknek ma is érvényes mondanivalójuk van."

Teljes A Dal elődöntőseinek névsorahttp://www.life.hu/kult/20141212-megvan-a-dal-2015-elodontoseinek-30-as-listaja-ezek-kozul-egy-mehet-majd-az-eurovizios.htmlTeljessé vált A Dal 2015 elődöntőseinek 30-as listája. Összesen 351 dalt neveztek az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyére, az élő televíziós show-műsor 2015. január 24-én kezdődik. KultFotó: Hámori Zsófia/Life.huHárman is megnyerték a Virtuózok komolyzenei tehetségkutatóthttp://www.life.hu/kult/20141212-gyongyosi-ivett-boros-misi-es-lugosi-daniel-ali-a-virtuozok-komolyzenei-tehetsegkutato-gyoztesei.htmlMegvannak Magyarország első komolyzenei tehetségkutatójának győztesei. Gyöngyösi Ivett, Boros Misi és Lugosi Dániel Ali nyerték a Virtuózokat - három korosztályban.Kult--Herevasalás és szakállas nő – Eldőlt, mely kifejezések lettek az év szavaihttp://www.life.hu/kult/20141212-megvannak-az-ev-szavai.htmlA Magyar Nyelvstratégiai Kutatócsoport és Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda idén is megszavaztatta a magyar kifejezéseket több kategóriában: most kiderült, mi lett az év szava, az év ifjúsági szava és az év antiszava.Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.