Elhunyt Luise Rainer kétszeres Oscar-díjas színésznő londoni otthonában. Az 1930-as évek egyik legnagyobb hollywoodi filmcsillaga 104 évet élt.

A németországi születésű színésznő tüdőgyulladás következtében halt meg - közölte Luise Rainer lánya, Francesca Knittel-Bowyer. Hozzátette: "rendkívüli személyiség volt, a madarakat is képes volt leigézni a fákról. Aki látta őt, sosem feledte el." 

Forrás: wikipedia

A nagy szemeiről és pirospozsgás arcáról ismert színésznő azzal került be Hollywood legnagyobb alakjai közé, hogy két egymást követő évben is megnyerte a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat az 1936-os A nagy Ziegfeld és az 1937-es Édes anyaföld című alkotásokért. A teljesítményt azóta is összesen csak négy színész - Spencer Tracy, Katharine Hepburn, Jason Robards és Tom Hanks - volt képes megismételni – tudósít az MTI.

Az Oscar-díjak után pályája gyors hanyatlásnak indult. Az 1940-es évek elejére Rainer sztársága lényegében véget ért. Ráadásul magánélete is boldogtalannak bizonyult. 1937-ben Clifford Odets drámaíróval kötött rövid és fájdalmas házasságot, amely három évvel később válással végződött.

A színésznőt egyetlen lánya és két lányunokája gyászolja. Nyugodjon békében!