Mad Max - A harag útja Crimson Peak mozi A szürke ötven árnyalata filmelőzetes premier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az év eleje az előretekintés és várakozás időszaka, és nincs ez másképp a moziban sem. 2015 kimondottan izgalmas esztendőnek ígérkezik a filmek világában is, épp ezért most összegyűjtöttünk 10 olyan filmet, amikre biztosan érdemes lesz figyelni idén a moziműsort böngészve.

Válogatásunkat pedig zsánerek szerint rendeztük, különös tekintettel azokra a filmekre, amikből már előzetest vagy fotót is tudunk mutatni.

Az év legjobban várt történelmi filmje:
Kódjátszma

Olyan sokat már nem is kell várni rá: január 29-én érkezik a mozikba a Kódjátszma, amelyben a második világháború egyik történelemfordító eseménysora elevenedik meg - Alan Turing brit matematikus háttérben zajló hőstette, melynek során sikeresen megfejtette a nácik titkos üzeneteinek feltörhetetlennek hitt kódolását. A főszerepben pedig az a Benedict Cumberbatch látható, akit mostanában elképesztő rajongás vesz körül, és aki úgy tűnik, egy filmjével sem tud hibázni.

Az év legjobban várt erotikus filmje:
A szürke ötven árnyalata

Cseppet sem vagyunk biztosak benne, hogy jó lesz, de hogy mindenki meg akarja majd nézni, az biztos: az utóbbi idők legnagyobb erotikus könyvsikeréből készült filmben egy tapasztalatlan egyetemista lány és egy titokzatos gazdag férfiú kezd szexuális/szerelmi viszonyba, amelyet dominancia és alárendeltség kemény testi-lelki játékai fűszereznek.

Forrás: www.fiftyshadesofgreymovie-intl.com

Az év legjobban várt sci-fije:
Chappie

Neill Blomkamp dél-afrikai rendező az eddigi sci-fijeivel (District 9, Elysium) bebizonyította már, hogy igencsak érdemes odafigyelni a munkáira, ez a filmje pedig különösen érdekesnek ígérkezik: az első öntudatra ébredő robot sorsát meséli el benne. Ráadásul szerepelnek benne a honfitársai, a Die Antwoord zenekar tagjai is.

Az év legjobban várt szuperhősmozija:
Bosszúállók – Ultron kora

Szuperhős- és képregényfilmekkel újabban már Dunát lehetne rekeszteni, és ez így lesz a 2015-ben is, de köztük érkezik májusban a különböző igazságosztókat egyetlen csapatban és moziban egyesítő Bosszúállók második része - minden idők harmadik legtöbb bevételt hozó filmjének folytatását pedig azért nem hagyjuk le a listánkról, pláne ha van benne kilátás egy kis Vasember-Thor bunyóra.

Az év legjobban várt régi-új (és posztapokaliptikus) filmje:
Mad Max - A harag útja

Klasszikus filmtrilógiát évtizedek múltán folytatni nem tűnik jó ötletnek - kivéve, ha az eredeti alkotók vágnak bele, és nem is a folytatás, hanem egy „újraindítás” a céljuk. Az új Mad Max (amiben Mel Gibson már nincs, Tom Hardy viszont van) előzetese ráadásul olyan brutálisan látványosra sikeredett, hogy mindenki alig várja a bemutatót.

Az év legjobban várt mesefilmje:
Minyonok

A Gru két részében még mellékszereplők voltak a cuki kis sárga minyonok, de olyan népszerűségre tettek szert, hogy most nyáron önálló mozit is kapnak, amire minden bizonnyal tódulni fog a nép. A film az eredettörténetüket meséli el, és a kétségbeesett, de annál viccesebb kutatásukat azért, hogy megtalálják a megfelelő gazdájukat.

Az év legjobban várt „megtörtént eset” filmje:
Kötéltánc

Az akkor még álló World Trade Center két tornya között egy szál kötélen, védőháló nélkül átsétálni? Ezt próbálta meg 1974-ben Philippe Petit, ebben a filmben pedig a vállalkozása történetét láthatjuk, persze a mögötte húzódó emberi sorsokkal és drámákkal együtt.

Az év legjobban várt horrorja:
Crimson Peak

Egy igazi gótikus, romantikus horror a műfaj igazi nagymesterétől? Jöhet! Guillermo Del Toro (A faun labirintusa, Hellboy) filmje ráadásul tele van jobbnál jobb és szexibbnél szexibb színészekkel (Tom Hiddleston, Mia Wasikowska, Charlie Hunnam és a feketére festett Jessica Chastain), és ugyan a történetéről még keveset tudhatunk, de egy szerelmi háromszög és egy kísértetház biztosan szerepet játszik benne.

Forrás: twitter.com/CrimsonPeakFilm

Az év legjobban várt kémfilmje:
Spectre

James Bond feltűnése a mozivásznon mindig esemény, pláne ha az a Sam Mendes rendezi, aki az Amerikai szépségért Oscart nyert, az előző Bond-epizóddal (Skyfall) pedig általános elismerést aratott. A hírek szerint ez és a következő Bond-film összefüggő történetet fog elmesélni, utána pedig Daniel Craig megválik a szereptől - és még az is lehet, hogy a következő Bond fekete lesz.

Forrás: www.007.com

Az év legjobban várt legjobban várt filmje:
Star Wars: Az ébredő erő

Nehéz jelzőket találni arra a várakozásra, ami körülveszi a 2015 végén érkező Csillagok háborúja-folytatást: minden apró információ, jelenetkép, pletyka azonnal körbeszáguld az interneten. Szerencsére már van egy előzetesünk is hozzá, amiből mondjuk sok nem derül ki a történetről, de annyi bizonyos, hogy már egy új generáció tagjai lesznek a főszereplők, miközben azért a legendás trilógia színészei (Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher) is feltűnnek majd.

Rózsaszín Bőrönd Expedíció: Sminkben hazudok, mint a vízfolyás...http://www.life.hu/kult/20150108-rozsaszin-borond-expedicio-a-japan-arcfestes-nem-csak-elfed-a-sminkben-uj-arcot-festenek.htmlOlivia vagyok, 29 éves, és sohasem vágytam kényelmes turistautakra. Azt akarom látni, hogyan élnek, szeretnek, sírnak az emberek. És minél távolabb utazom, annál messzebb vágyom.KultThinkstockKatz Dávid: "Érdemesebb otthon tévézni, mint moziba járni"http://www.life.hu/kult/20150107-eselylatolgatas-a-golden-globe-dijatado-elott.htmlAmennyiben nem probléma, nem kezdenék tárgyszerű értekezésbe, háttérfoszlányokkal a Golden Globe filmes és televíziós díj megszületésének históriájáról, ezzel is bizonyítván járatosságomat a témában. Nem. Én inkább megiszom egy pohár bort. De egyet már a legelején leszögeznék. Érdemesebb otthon tévézni, mint moziba járni.Kult--Amikor falusi bányászok vezetik a melegfelvonulásthttp://www.life.hu/kult/20150102-a-buszkeseg-es-banyaszelet-heti-mozipremier-filmkritika.htmlNehéz elképzelni két különbözőbb közösséget, mint a kemény fizikai munkából élő, marcona vidéki bányászokat és a nagyvárosi, szabad(os) szellemű melegeket. Hogy a kettő mégis egymásra tud találni, azt a nyolcvanas évek Nagy-Britanniájában történt események bizonyították be, melyekből most roppant szórakoztató és tanulságos film készült. Büszkeség és bányászélet (eredeti címe: Pride) - filmkritika.Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.