Elhunyt Miss Marple alakítója, Geraldine McEwan

Forrás: NORTHFOTO -
színésznő Geraldine McEwan Miss Marple
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyolcvankét éves korában meghalt Geraldine McEwan brit színésznő, aki Agatha Christie bájos, idős nyomozóját, Miss Marple-t alakította tucatnyi brit krimiben.

A színésznő október végén agyvérzést kapott, azóta állandó kórházi kezelésre szorult. Pénteken hunyt el - jelentette be családja közleményben. Geraldine McEwan több mint hatvan éven át játszott színpadon, filmekben és televízióban, a világ azonban Miss Marple-ként ismerte és kedvelte meg Agatha Christie számos regényének megfilmesítése során 2004 és 2009 között.

Forrás: NORTHFOTO

Már 14 évesen színházban játszott, és négy évvel később egyre több címszerepet kapott olyan világhírességek oldalán, mint Laurance Olivier, Albert Finney és mások. Remek Shakespeare színésznő volt, játszott a Hamletben, a Sok hűhó semmiértben, és maga is rendezte a bárd egyik színdarabját.
1991-ben Kevin Costner és Alan Rickman oldalán a Robin Hood, a tolvajok fejedelme című kalandfilmben a boszorkát alakította. II. Erzsébet királynőtől 2002-ben megkapta a Dame címet (a lovagi cím női megfelelőjét).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.