Arany Málna-díj Cameron Diaz Kirk Cameron
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Cameron Diaznak és Kirk Cameronnak ítélték a legrosszabb színészi teljesítményért járó Arany Málna díjat a hagyományok szerint az Oscar-díjkiosztó előestéjén tartott gálán. A szuper 8-as filmtekercsre helyezett, golflabda nagyságú, aranysárgára festett málnaszemet ábrázoló díjak győzteseit a hollywoodi Montalban Színházban hirdették ki szombaton.

Cameron Diaz a legrosszabb színésznőnek járó "citromdíjat" a Szexvideó és A csajok bosszúja című filmjeivel érdemelte ki, Kirk Cameron pedig a Saving Christmas című filmben nyújtott alakításával győzte meg a díj kiosztóit.

Forrás: AFP

A karácsonyi komédiának egyébként összesen négy díjat, köztük a legrosszabb filmnek és a legrosszabb forgatókönyvnek járót ítélte oda az Arany Málna Alapítvány mintegy 800 tagja. A világszerte népszerű, több mint egymilliárd dolláros bevételével a tavalyi év legnagyobb kasszasikerének számító Transformers: A kihalás kora sem menekülhetett a citromdíjaktól. Michael Bay a legrosszabb rendezőnek, Kelsey Grammer pedig a legrosszabb mellékszereplőnek járó trófeát kapta. A Oscar-díj ellenpontjaként a legpocsékabb filmeknek járó díjakról az alapítvány dönt, a legrosszabb színészpáros-mezőny győztesének elismerését pedig a Rotten Tomatoes filmes honlap olvasóinak szavazatai alapján ítélik oda.

Idén új kategória az Arany Málna-díjnál

A Redeemer Awarddal (Megváltó díjjal) kitüntetett olyan, korábban citromdíjat kapott színész lehet, aki mostanában elismerést ért el. A díjat Ben Affleck kapta a Holtodiglan és az Argo című filmekért. A jelöltek között volt Jennifer Aniston, Mike Myers, Keanu Reeves és Kristen Stewart is.

Ezek a függetlenfilmek taroltak

Harmincadik alkalommal rendezték meg az amerikai független filmesek díjátadóját, a kisebb, legfeljebb 20 millió dolláros költségvetésből készült alkotásokat elismerő Independent Spirit Awardsot is.
A Birdman című filmet három díjjal tüntették ki: a legjobb filmnek és a legjobb operatőri munkáért járó díj mellett a főszereplőt, Michael Keatont is elismerték színészi teljesítményéért. Az Alejandro G. Inárritu rendezésében készült film kilenc Oscar-díjra is jelölt. A legjobb színésznőnek és színésznek járó díjat Michael Keaton (Birdman) és Julianne Moore (Still Alice), a legjobb mellékszereplők járó elismeréseket pedig Patricia Arquette (Sráckor) és J.K. Simmons (Whiplash) kapták. Mindannyian Oscar-esélyesek is.
A világ egyik legszebb mozijává választották a budapesti Urániáthttp://www.life.hu/kult/20150127-internetes-szavazason-a-budapesti-urania-mozi-is-bekerult-a-vilag-legszebbnek-tartott-filmszinhazai.htmlEgy internetes szavazáson a budapesti Uránia mozi is bekerült a világ legszebbnek tartott filmszínházai közé.KultOrigoFelismerhetetlen lett Cate Blanchett arcahttp://www.life.hu/kult/20150220-cate-blanchett-viaszszobran-felismerhetetlen-az-arca.htmlHa botoxszal nem sikerül, csináld viasszal! Mintha ez lenne a receptje annak, hogy a világ egyik leggyönyörűbb színésznője felismerhetetlenné váljon.Kult--Érezted már úgy, hogy mindent itthagynál? Ők megtették!http://www.life.hu/kult/20150220-a-vadon-mozipremierjen-osszegyujtottuk-a-tarsadalombol-kivonulos-filmeket.htmlMunkahelyi nyűgök, otthoni stressz, nyomasztó életkörülmények, és persze elvárások körös-körül: valószínűleg mindenki volt már úgy vele, hogy legszívesebben mindent hátrahagyva lelépne a saját addigi életéből. Reese Witherspoon pont ezt teszi a mozikban frissen debütáló Vadonban, mi pedig összegyűjtöttük a legemlékezetesebb társadalomból kivonulós filmeket.KultOrigoMadonna túl öreg a mai fiataloknak? Levették a dalait a világ vezető rádiójának listájárólhttp://www.life.hu/kult/20150217-madonna-zeneje-tul-oreg-a-mai-fiataloknak-a-bbc-radio-1-radiocsatorna-szerint.htmlA BBC Radio 1 szerint az 56 éves popsztár már nem azt a zenei értéket képviseli, ami érdekli a csatorna fiatal hallgatóságát. Leáldozott Madonna ideje?Kult--Ki lett volna a jobb Anastasia Steele?http://www.life.hu/kult/20150214-ki-lett-volna-a-jobb-szineszno-anastasia-steele-szerepere-a-szurke-otven-arnyalata-cimu-filmben.htmlEgy mozifilm castingja alapvetően sem könnyű feladat, A szürke ötven árnyalatánál pedig csak még bonyolultabb volt a helyzet, mint általában. A tiniktől kezdve a nyugdíjasokig mindenki Christianról és Anastasiáról beszélt, voltak bizonyos elvárásaik a filmbeli szereplőkkel szemben. KultOrigo"Elbaszott mind az ötven árnyalat" - A Life.hu szerkesztőségét megosztotta az év legjobban várt filmjehttp://www.life.hu/kult/20150211-szerkesztosegunk-elozetese-es-velemenye-a-szurke-otven-arnyalata-premierjen.htmlAz idei Valentin nem rózsaszín, hanem szürke - ezt mi is tudtuk itt a szerkesztőségben, ezért a bemutató napjának estéjén moziba mentünk, hogy saját benyomást szerezzünk az év legnagyobb várakozást kiváltó filmjéről, A szürke ötven árnyalatáról.KultOrigo




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.