Ismét gyászol a filmszakma: elhunyt Sipos András filmrendező

Forrás: Wikipedia -
film filmrendező Sipos András Balázs Béla-díj filmszakma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
79 éves korában távozott az élők sorából az ismert Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró.

Sipos András tizenkét éven keresztül Jancsó Miklós munkatársa volt, majd 1988-tól újra rendezőként dolgozott. A Duna Televíziónál szerkesztő-rendezőként számos műsort, dokumentumfilmet jegyzett. 2000-ben Balázs Béla-díjjal tüntették ki, 2001-től nyugdíjas rendezőként dolgozott tovább - írja az MTI.

Forrás: Wikipedia

Elsősorban dokumentumfilmjeivel vált ismertté, amelyek három fő témakörből merítettek: több munkájában foglalkozott a Viharsarok lakóinak életével és konfliktusaival, valamint a zsidóság múltjával és jelenével.

Munkáinak harmadik nagyobb csoportja pedig a portréfilmeket öleli fel, többek között Szabó István filmrendezőről, Finta József építőművészről és Hernádi Gyula Kossuth-díjas íróról-forgatókönyvíróról is készített filmet.

Sipos Andrást a Magyar Filmművészek Szövetsége saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek

Elhunyt az Eurovíziós Dalfesztivál sztárjahttp://www.life.hu/news/20150414-meghalt-ronnie-carroll-az-eurovizios-dalfesztival-sztarja.htmlÉveken át küzdött a rákkal Ronnie Carroll, végül egy rövid lefolyású betegség okozta a halálát.News--Tízen erőszakolták meg és teherbe is ejtették a kilencéves kislánythttp://www.life.hu/news/20150413-tiz-ferfi-eroszakolta-meg-a-kilenceves-kislanyt.htmlNyolc hónapnyi fogság után szabadon engedett az Iszlám Állam 227 foglyot. Idős emberek és gyerekek is voltak a túszok között. News--Budapesten Tom Hanks – sztárvadászatra fel!http://www.life.hu/news/20150413-tom-hanks-szinesz-vilagsztar-magyarorszagra-erkezett-az-inferno-cimu-film-forgatasara.htmlAz Oscar-díjas világsztár magánrepülővel, testőre és menedzsere társaságában érkezett meg hazánkba. NewsOrigo40 kilóra fogyott halála előtt Bicskey Lukács – édesanyja megosztotta fájdalmát http://www.life.hu/news/20150411-40-kilora-fogyott-halala-elott-bicskey-lukacs-edesanyja-megosztotta-fajdalmat.htmlA nemrégiben, egy gyors lefolyású betegség következtében elhunyt Bicskey Lukács édesanyja fájdalmára nincsenek szavak. News--Megvan a világ legöregebb diákja: 103 évesen érettségizett le egy asszonyhttp://www.life.hu/news/20150414-103-evesen-erettsegizett-le-es-fejezte-be-a-kozepiskolat-egy-asszony.htmlMarie Hunt félbehagyta középiskolai tanulmányait, végül 87 évvel később sikeresen leérettségizett. A 103 éves asszony most a továbbtanuláson gondolkozik.NewsOrigoSeth Meyer vacsorapartiján fedte fel kis híján a titkát a Trónok harca sztárjahttp://www.life.hu/kult/20150414-seth-meyer-showman-vacsorapartijanak-vendege-a-tronok-harca-szereploje-havas-jon-volt.htmlA népszerű amerikai műsorvezető egy vicces baráti vacsorára invitálta a Havas Jont megformáló Kit Haringtont, aki hiába próbálta, egy este erejéig sem bírta maga mögött hagyni a Hét Királyságot fenyegető veszélyeket.KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.