Megkezdődött az idei Fonogram - Magyar Zenei Díj jelölési szakasza; az elismeréseket május 26-án adják át Budapesten.

A díj az előző év legjobb zenei teljesítményeit kívánja elismerni, a szakma aktív közreműködésével. Csakúgy, mint az eddigiekben, a kiadók által nevezett albumok a szavazás első körében idén is egy széles körű, elsődlegesen a zenei szakma, média, illetve kereskedelem területén tevékenykedőkből álló jelölőbizottság szavazatainak figyelembevételével jutnak be az egyes kategóriák végső öt-öt jelöltje közé, és ezek közül kerülnek ki az esemény napján a majdani győztesek - közölték az MTI-vel a szervezők.

Őket díjazták 2014-ben
 
A Poster Boy, a Biebers, a Vad Fruttik, a Zagar, a Sárik Péter Trió és a Kerekes Band is Fonogram-díjat kapott az Akvárium Klubban rendezett gálaesten. Az év dala Deniz Egyetlen című száma lett, az életműdíjat Dés László kapta.
Vastag Csaba - 2012Forrás: Fonogram

A díjak odaítélése két lépcsőben történik. A művészek és hangfelvételeik előbb a jelölőbizottság szavazatai alapján az egyes kategóriák öt-öt jelöltje közé kerülnek, majd külön szakmai zsűri dönt az egyes kategóriák díjazottjáról, győzteséről. A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége által szervezett május 26-i gálaest helyszíne az egykori Budai Ifjúsági Park területét is magába foglaló, felújított Várkert Bazár lesz.