Legújabb darabjával érkezik a Trafóba a Harry Potter filmek koreográfusa

kortárs tánc Trafó Harry Potter Atomos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Harry Potter filmek koreográfusának legújabb darabját, az Atomost mutatják be a Trafóban. A Brit Birodalom Érdemkeresztjével kitüntetett Wayne McGregor előadása tíz elképesztő táncost vonultat fel – kérlelhetetlenül és megrendítően.  

Bár stílusa a klasszikus balett-technika deformálásából kiindulva lép tovább a mozgás-extrémitás irányába, alig találni benne hagyományos, standard táncmozdulatokat, mert ami annak is indulna az elején, garantáltan máshova vezetődik ki – olvasható a Trafó oldalán.

Forrás: Trafó / Ravi Deepres

Wayne McGregor korunk egyik legünnepeltebb koreográfusa, aki a világ vezető társulatainak készített előadásai mellett filmek (például a Harry Potter és a tűz serlege) koreográfiáin is dolgozik, valamint ő felelt a Radiohead zenekar Grammy-jelölést kapott videójának mozgásanyagáért is.

Csányi Sándor újra Schell Juditot ostromolja http://www.life.hu/kult/20150423-csanyi-sandor-es-schell-judit-ujra-kozosen-lepnek-szinpadra-a-thalia-szinhazban-a-ketten-egyedul.html A Csak szex és más semmi című sikerfilm és számos közös színházi munka után újra együtt látható a nézők két kedvence, Csányi Sándor és Schell Judit. A Ketten egyedül című darabot Goda Krisztina rendezésében május 9-én mutatják be a Tháliában. Kult Origo Kanadába készül Rúzsa Magdi http://www.life.hu/kult/20150422-ruzsa-magdi-kanadaba-utazik-turnezni.html A Dal zsűritagja nagy utazás előtt áll: Kanadába készül. A májusi kiruccanásnak pedig nem is akármilyen indokkal vág neki! Kult -- Döbbenetes! Hét év telt el Antal Imre, az ország humoristájának halála óta http://www.life.hu/kult/20150415-antal-imre-humorista-a-szeszelyes-evszakok-sztarja.html Hihetetlen, hogy repül az idő! Pontosan ma van hét éve annak, hogy a különleges tehetséggel megáldott Antal Imre távozott az élők sorából. Azóta is minden nap hiányzik a rajongóinak! Kult MTI/Beliczay László Újabb magyar filmsiker külföldön: Vilniusban tarolt az Utóélet http://www.life.hu/kult/20150403-az-utoelet-sikere-folytatodik-a-film-foszereploje-kristof-marton-a-20-vilniusi-nemzetkozi.html Ismét zajos sikert aratott külföldön az elmúlt évek egyik legjobb magyar filmes alkotása, az Utóélet, melynek főszereplőjét, Kristóf Mártont választották a 20. Vilniusi Nemzetközi Filmfesztivál legjobb színészének. Kult Origo Újabb díjat nyert az On The Spot - ezúttal Chicagóban http://www.life.hu/news/20150423-on-the-spot-dijat-nyert-chicagoban-cseke-eszter-es-s-takacs-andras-silver-plaque-dijat-nyert.html Silver Plaque (Ezüst Plakett) díjat nyert a Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál televíziós versenyében az On The Spot amazóniai filmje – közölte az MTVA. News -- Újra itt a könyvek fesztiválja! Irány a Millenáris! http://www.life.hu/kult/20150422-csutortokon-nyilik-a-budapesti-nemzetkozi-konyvfesztival.html Csütörtökön nyílik a Millenáris parkban a 22. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, amelynek díszvendége Jonathan Franzen amerikai író lesz. Kult --

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.