Hajléktalanoknak és szegényeknek tartanak koncertet a Vatikánban

hajléktalan szegény Ferenc pápa klasszikus zene Vatikán rászoruló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fantasztikus kezdeményezés a Vatikánban: Ferenc pápa szorgalmazására a szegényekért tartanak komolyzenei koncertet, amelynek díszvendégei a nehéz anyagi körülmények között élő római családok és hajléktalanok lesznek.

A Szegényekkel, a szegényekért címet kapta a VI. Pálról elnevezett vatikáni audiencia-teremben május 14-re kitűzött koncert, melynek célja a szegényeknek való adománygyűjtés – adta hírül az MTI.

Első alkalommal azonban nem kizárólag a politika képviselőit és az esetleges adományozókat hívták meg az egyébként ingyenes vatikáni koncertre.

Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

A hétezer férőhelyes teremben a díszvendégeknek járó székeket Ferenc pápa akaratából a Rómában élő hajléktalanoknak és szegényeknek tartják fenn. Az egyházfő arra kérte a római plébániákat, hogy az olasz főváros peremkerületeinek nehézségben élő családjait hívják meg a koncertre. Az adományozókat pedig a Vatikán arról értesítette, hogy az egyházfő várja felajánlásaikat.

A 2013-as megválasztásakor a szegényeket segítő Szent Ferencről nevet választó Ferenc pápa az utóbbi két évben számos kezdeményezéssel támogatta a rászorulókat Rómában, Olaszországban és az egész világon.

Így találkozott Angelina Jolie a pápával

A katolikus egyházfő, Ferenc pápa fogadta a Vatikánban az Oscar-díjas színésznőt, Angelina Jolie-t, miután levetítették új filmjét. A képet ITT nézheted meg.
Gyengélkedés miatt mondta le a programjait Ferenc pápa http://www.life.hu/drlife/20140610-ferenc-papa-gyengelkedett-munkatarsai-szerint-tobbet-kellene-pihennie.html Nem kell aggódni Ferenc pápa egészségi állapotáért. Munkatársai szerint az egyházfő egyszerűen túl sokat dolgozik. Jobban tenné, ha egy kicsit pihenne. Dr. Life -- Ferenc pápa nem tartja kizártnak, hogy egy nap ő is lemond http://www.life.hu/news/20140527-ferenc-papa-katolikus-egyhazfo-egy-nap-nap-lemond-ha-az-egeszsege-megkoveteli.html A katolikus egyházfő azt mondta, elődjéhez, XVI. Benedekhez hasonlóan ő is visszavonulna-e, ha egészsége megköveteli. News -- Szuperember lett Ferenc pápa http://www.life.hu/kult/20140129-ferenc-papat-szupermankent-abrazolo-festmenyt-keszitett-egy-olasz-muvesz.html Szuperpápa-festmény díszíti a Vatikán falát, amelyet egy olasz utcai művész készített el. Kult -- Legújabb darabjával érkezik a Trafóba a Harry Potter filmek koreográfusa http://www.life.hu/kult/20150424-wayne-mcgregor-a-harry-potter-filmek-koreografusa-a-trafoban-mutatja-be-legujabb-atomos-cimu.html A Harry Potter filmek koreográfusának legújabb darabját, az Atomost mutatják be a Trafóban. A Brit Birodalom Érdemkeresztjével kitüntetett Wayne McGregor előadása tíz elképesztő táncost vonultat fel – kérlelhetetlenül és megrendítően. Kult Origo Szívmelengető történet és gyönyörű képek – Megjelent A kis herceg legújabb előzetese http://www.life.hu/kult/20150421-megjelent-a-kis-herceg-cimu-mesefilm-legujabb-kibovitett-elozetese.html Még egy ok, ami miatt csak még jobban várjuk: megjelent A kis herceg animációs filmadaptációjának új, kibővített előzetese. Kult Origo Díjat kapott Boggie Eurovíziós dalának szerzője http://www.life.hu/kult/20150424-sebestyen-aron-boggie-eurovizios-dalanak-szerzoje-lett-az-ev-fiatal-konnyuzenei-eloadoja.html Artisjus-díjjal ismerték el Sebestyén Áron munkáját. Az idei Eurovíziós Dalfesztiválon az általa szerzett dalt adja elő Boggie Bécsben. Kult Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.