Ausztria nem csak síeléshez tökéletes – 3 mesés vidék, amit tavasszal is látnod kell!

Burgenland Stájerország Ausztria Irány Ausztria Karintia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan veszik célba Ausztriát télen, hiszen csodás síparadicsomok vannak az országban, ám épp olyan gyönyörűek a tájak nyáron is, mint amikor hó borítja őket. Ha idén a tavaszi városnézés és a tengerparti nyaralás helyett álomszép zöld vidékre, harapni valóan friss levegőre, isteni ételekre és igazi pihenésre vágysz, akkor Ausztria a tökéletes úti cél: bemutatunk három mesés vidéket, amelyeket érdemes felfedezned!

Karintia, a tavak birodalma

Ausztria legdélibb tartománya, Karintia az aktív pihenés rajongóinak nagy kedvence. A biciklisták különösen imádják Karintiát, ugyanis a meleg és tiszta vizű tavak könnyen körbebiciklizhetőek, ráadásul a táj is varázslatos.

A 162 kilométer hosszú kerékpárút mellett számos vendéglő kínál tradicionális fogásokat. Hidd el, nem csak gőzgombócot lehet enni Ausztria hegyei között - Karintia étkezési kultúráját főképp az osztrák, a szlovén és az olasz ízek befolyásolják, ezért érdemes megkóstolnod még a patakból frissen kifogott szajblingot, pisztrángot és az isteni házi sonkákat is.

A Faaker-tó és a rajta található gyönyörű sziget remek vízparti kikapcsolódást ígér: a tó türkizkék vize nyáron akár 26 fokos is lehet, ráadásul a finkensteini vár romjai is közel vannak, így a napozás és fürdés könnyen összeköthető egy kis kulturálódással.

Ausztria összes térsége közül Karintiában süt a legtöbbet a nap, ezért a vízpartokat semmiképp se hagyd ki a túrádból, de ha inkább várost néznél, múzeumokat látogatnál a napsütésben, irány Karintia fővárosa, Klagenfurt, ahol semmiképp se hagyd ki a festői óvárost.

Steiermark, Ausztria zöld szíve

Steiermarkot, azaz Stájerországot sokan Ausztria zöld szíveként ismerik, ami nem véletlen, hiszen területének több mint a fele erdő. Szívj friss levegőt Stájerország erdeiben, és kóstold meg a térség jobbnál jobb borait! Ha szereted a termálvizet, irány a Graztól 65 kilométerre elhelyezkedő termálvidék, a Steierisches Thermenland. Bad Radkersburgban, Bad Gleichenbergban, Loipersdorfban és Bad Blumauban teljes erővel törnek felszínre a meleg vizű források, ráadásul mindegyik helyen megkóstolhatod a legjellegzetesebb helyi borokat.

Forrás: Thinkstock

Ausztria legfiatalabb nemzeti parkja, az Enns folyó völgyében található Gesäuse Nemzeti Park is kihagyhatatlan, ha a környéken jársz. Szurdokokon, alpesi legelőkön kelhetsz át, lápvidéket látogathatsz meg, és ha van kedved, hegymászásra is van lehetőség.

Life.hu tipp

Ha Steiermarkban jársz, ne hagyd ki Grazot, a kulináris fővárost. A barokk épületek között rejtőzik a futurisztikus művészeti alkotás, a Mura menti Kunsthaus és az acélból készült kávéház, a Murschnecke.

Burgenland, a kastélyok földje

Ausztria legkeletibb régiója a Magyarországgal határos Burgenland. Számos csodálatos kastély található a területen, amelyeket egytől egyig érdemes végiglátogatnod.

Rengeteg meleg vizű forrás található a régióban, amelyekre egy séta alkalmával is könnyedén rábukkanhatsz. Éppen ezért szuper wellness lehetőségek várják a burgenlandi kirándulókat: Bad Tatzmannsdorfot, Stegersbachot (ez főként családosoknak kitűnő) és Lutzmannsburgot nem érdemes kihagynod.

A gasztronómiai élvezeteket kedvelőknek kötelező állomás a Mole West étterem: itt olyan érzésed lesz, mintha vízen lebegnél. Fantasztikus!

Life.hu tipp

Látogass el a Fertő-tó osztrák oldalához, ahol varázslatos a táj. Nincs messze onnan a Mesepark, ami a gyerekek nagy kedvence, ahogy a különleges állatokat felvonultató hüllőpark is. Az igazán extra élmények közé tartozik Burgenlandban a hajtánytúra: megszüntetett vagy kisforgalmú vasútvonalakon van lehetőség kézi, illetve lábhajtású hajtány bérlésére. Ha még nem csináltál ilyet, akkor itt az ideje!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.