Hatalmas dicsőség: magyar múzeum a Guardian top 10-es listáján

Forrás: WikiPedia -
kortárs Vasarely Múzeum op-art múzeum
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az op-art mozgalom legjelentősebb alakja, Vasarely egyik legfontosabb gyűjteményének nevezi a brit Guradian a budapesti Vasarely Múzeumot. 

A Guardian összeállításának címe: „A 10 legjobb európai múzeum... amiről valószínűleg sosem hallott”. A lap szerint a múzeum a város egy csendes részén, a Duna-parton van, és Victor Vasarely több mint 400 művét lehet benne megcsodálni, emellett pedig kortárs kiállításoknak is helyet ad.

Forrás: WikiPedia

A Vasarely Múzeum mellett több kevésbé ismert, de érdekes európai múzeumot is ajánl az összeállítás, például az amszterdami táskamúzeumot, a berlini Designpanoptikumot vagy egy antikbútor-múzeumot Bécsben – írja a szeretlekmagyarország.hu.

Semmi buzulás. Csak Torrente legjobb dumáihttp://www.life.hu/kult/20150517-semmi-buzulas-csak-torrente-legjobb-dumai.htmlSuttyó, gusztustalan, korrupt, szexista és idegengyűlölő: mégis szeretjük, mert mindezt végtelenül szórakoztatóan és persze komolytalanul, a társadalom elé görbe tükröt tartva műveli a spanyol rendőrség szégyene, azaz José Luis Torrente. A mozikba érkező ötödik rész kapcsán összegyűjtöttük az eddigi négy Torrente-film legjobb beszólásait.KultOrigoMitől félnek a szuperhősök? - Bosszúállók: Ultron kora filmkritikahttp://www.life.hu/kult/20150511-mitol-felnek-a-szuperhosok-kritika-a-bosszuallok-cimu-filmrol.htmlÚjra összeállt az álomcsapat, a Marvel külön-külön is szupermenő és szuperszexi szuperfőhőseinek válogatottja, hogy minden idők legsikeresebb képregényfilmjének folytatásában ismét megmentsék a világot — a megszokottnál kicsit sötétebb és borúsabb módon, de nem kevésbé szórakoztatóan. Bosszúállók – Ultron kora, kritika.KultOrigoElárverezik A Nagy Gatsby első kiadásának dedikált példányáthttp://www.life.hu/kult/20150510-elarverezik-a-nagy-gatsby-elso-kiadasanak-dedikalt-peldanyat.htmlA Nagy Gatsby című bestseller első kiadásának a szerző, F. Scott Fitzgerald által dedikált példányára lehet licitálni júniusban.Kult--Felejtsd el A szürke ötven árnyalatát, itt a (félig) magyar BDSM-film!http://www.life.hu/kult/20150502-felejtsd-el-a-szurke-otven-arnyalatat-itt-a-felig-magyar-bdsm-film.htmlHazai közreműködőkkel, Magyarországon forgott a nálunk élő angol rendező filmje, ami egy olyan szerelmi kapcsolat mélyrétegeibe vezeti el a nézőit, melynek két résztvevője dominancia és alárendeltség játékaiban éli meg a másik iránti érzelmeit. És melynek két résztvevője egyaránt nő — de nem ettől lesz bonyolult. KultOrigo40 éves a Száll a kakukk fészkére — hogy néznek ki ma a főszereplők?http://www.life.hu/kult/20150429-40-eves-a-szall-a-kakukk-feszkere-igy-neznek-ki-ma-a-foszereplok.htmlMinden idők legjobb elmegyógyintézetes filmje és minden idők legjobb mozija az emberi lélek szabadságáról 1975-ben került a nézők elé — mi pedig utánanéztünk, hogy néznek ki négy évtized múltán a Száll a kakukk fészkére egykori főszereplői, és mi van velük most.Kult--Életre keltek a Disney-hercegnők: nézd meg a hús-vér mesehősöket!http://www.life.hu/kult/20150321-disney-hercegnok-mesei-es-a-szereplok-elo-adaptacioik.htmlA Disney elkészítette Hamupipőke történetének élőszereplős változatát, és korántsem ő az egyetlen olyan mesehősnő, akit a korábbi rajzolt változat helyett mostanában hús-vér alakban láthatunk a moziban. Nézzük hát, mely sztárok változtak át életre kelt Disney-hercegnőkké!Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.