Mi jön a világvége után? Kedvenc filmjeink a civilizáció összeomlása utáni életről

élet film összeomlás civilizáció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Globális felmelegedés, atomháború, vírusjárvány, más fajok hódítása: számos okból bekövetkezhet a ma ismert világunk összeomlása, nem csoda hát, hogy az emberiség időről időre eljátszik a gondolattal: mi lesz utána? A posztapokaliptikus filmek egyik klasszikus hőse, Mad Max most új változatban hódít a mozikban, ez alkalomból pedig összegyűjtöttük a kedvenc mozijainkat a témában.

A majmok bolygója (1968 és 2011, 2014)

A világvége oka: a majmok átveszik a hatalmat a földön.

A világvége utáni élet: az uralkodó faj az intelligens majmoké, az emberek csupán rabszolgák az új világban. A régi, klasszikus verzió Charlton Hestonnal még egy sci-finek indult, és csak a film végén jött a poén, miszerint ez a majmok uralta „idegen” bolygó valójában a jövőbeli Föld. Az új verzió pedig több folytatásban azt a folyamatot mutatja be, ahogyan ez bekövetkezett: a civilizáció összeomlását okozó majmok az emberi kísérletezés következményei.

Szexmisszió (1984)

A világvége oka: kipusztultak a férfiak.

A világvége utáni élet: csak nők élnek a bolygón. Azonban két férfi tudós felébred abból a kísérleti hibernációból, ami eredetileg csak 3 évig tartott volna, de közben kitört a harmadik világháború, így elfeledkeztek róluk. Ebben a fergeteges lengyel vígjátékban pedig férfiként csupa nő között élni elsőre beteljesült álomnak tűnik, de veszélyesebb, mint gondolnák.

Az ember gyermeke (2006)

A világvége oka: nem születik több gyerek.

A világvége utáni élet: mindenki készül az emberi faj kihalására, hiszen jó néhány éve nem születtek újabb gyerekek. Reménytelenség, pusztulás és erőszak uralkodik. Épp ezért amikor felbukkan egy teherbe esett nő, meg kell őt védeni, és titokban biztonságba helyezni az emberiség túlélésének zálogát.

Legenda vagyok (2007)

A világvége oka: az embereket vérszomjas élőhalottakká változtató járvány.

A világvége utáni élet: minden kihalt, a városok üresek, az élőhalottak csordái kószálnak éjszaka - a napfényt nem bírják. A vírusra immunis főhős az emberiség utolsó példányának hiszi magát, akinek mindennap újra meg kell küzdenie a túlélésért, miközben a vírus ellenszerét keresi. Ám kiderül, hogy nincs egyedül.

Wall-E (2008)

A világvége oka: az emberiség tönkreteszi és teleszemeteli a bolygót.

A világvége utáni élet: a földön nem nő és nem él meg semmi, szemét borít mindent. Csak egy itt felejtett kis robot dolgozik tovább magányosan a mocsok eltakarításán. A megmaradt emberiség pedig az űrben lebeg egy hatalmas intergalaktikus hajón élve és elkényelmesedve az évszázadok alatt. De egy kis robot szerelme megmentheti őket.

Az út (2009)

A világvége oka: nem pontosan ismert, vélhetően nukleáris katasztrófa.

A világvége utáni élet: a növényzet kipusztult, mindent szürke por borít, a megmaradt néhány ember ebben a pusztaságban kóborol, egymás élelmére és egymás életére vadászva. Egy apa a fiával együtt próbál meg eljutni a tengerpartra, hátha ott jobb a helyzet.

Mad Max (1979, 1981, 1985 és 2015)

A világvége oka: a bolygó kiszáradása, az ásványkincsek felélése.

A világvége utáni élet: sivatag, forróság, vörös por, vízhiány, anarchia és mindennél értékesebb üzemanyag, no meg házilag felturbózott roncsjárgányok - ezek adják ki a Mad Max világát, amelyben a múltjának démonai által kísértett magányos hőst időről időre újból harcra hívja a megmaradt embersége az ártatlanok oldalán. Ezúttal minden korábbinál látványosabb módon, és Mel Gibson helyett már Tom Hardyval.

Már Ganxsta Döglégy Zolee is könyvet ír... Ráadásul kettőthttp://www.life.hu/kult/20150523-mar-ganxsta-doglegy-zolee-is-konyvet-ir-raadasul-kettot.htmlKelemen Anna, Oravecz Nóra, Liptai Claudia, Keresztes Ildikó és Aleska Diamond után most a rapper fenegyerek is betör a könyvpiacra.Kult--"Alkoholista voltam" - Intim vallomás Al Pacinótólhttp://www.life.hu/kult/20150523-al-pacino-vegigitta-a-hetvenes-es-a-nyolcvanas-eveket-is-alkoholista-volt.htmlA 75 éves Al Pacino a minap őszintén vallott egy interjúban az életéről, többek között azt is elárulta, hogy alkoholista volt.KultHatalmas dicsőség: magyar múzeum a Guardian top 10-es listájánhttp://www.life.hu/kult/20150520-hatalmas-dicsoseg-magyar-muzeum-a-guadrian-top-10-es-listajan.htmlAz op-art mozgalom legjelentősebb alakja, Vasarely egyik legfontosabb gyűjteményének nevezi a brit Guradian a budapesti Vasarely Múzeumot. KultOrigoElhunyt Dukász Péter színművészhttp://www.life.hu/kult/20150510-elhunyt-dukasz-peter-szinmuvesz.htmlÉletének 61. évében tragikus körülmények között szombaton elhunyt Dukász Péter színművész, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház szeretett tagja - tudatta a társulat.KultThinkstock40 éves a Száll a kakukk fészkére — hogy néznek ki ma a főszereplők?http://www.life.hu/kult/20150429-40-eves-a-szall-a-kakukk-feszkere-igy-neznek-ki-ma-a-foszereplok.htmlMinden idők legjobb elmegyógyintézetes filmje és minden idők legjobb mozija az emberi lélek szabadságáról 1975-ben került a nézők elé — mi pedig utánanéztünk, hogy néznek ki négy évtized múltán a Száll a kakukk fészkére egykori főszereplői, és mi van velük most.Kult--Amikor a nő fiatalabb férfit szerethttp://www.life.hu/kult/20150329-amikor-a-no-fiatalabb-ferfit-szeret-a-mozivasznon-a-szomszed-fiu-cimu-film-kapcsan.htmlJennifer Lopez egy tinédzser srácot szeret! No nem a valóságban (bár ki tudja...), hanem a legújabb filmjében, A szomszéd fiúban. És amelynek kapcsán olyan emlékezetes filmekből válogattunk, melyek középpontjában idősebb nő és fiatalabb férfi közötti szerelmi viszony áll.Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.