Az utóbbi évek legnagyobb fesztiváljára készülnek a Balaton-felvidéken – 25. alkalommal rendezik meg a Művészetek Völgyét Kapolcson.

A magyar kulturális, zenei, színházi és irodalmi élet színe-java ott lesz az idén jubiláló Művészetek Völgyén július 24. és augusztus 2. között. Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja több ezer programmal, fellépővel és a fesztiválozók visszajelzéseire épülő újításokkal készül. A tavalyi évben megújult Művészetek Völgye idén még több helyszínen, még több programmal várja a látogatókat és az egyes helyszíneken még nagyobb férőhelyet biztosít a kényelmes szórakozás és szórakoztatás érdekében.

Fotó: Zsolt Szigetvary

A fesztivál műsorai is egészen széles rétegeket szólítanak meg. A Momentán Társulat, Hajós András és a Modern Art Orchestra, valamint Harcsa Veronika is saját udvaraikban, különleges programokkal és meglepetés vendégekkel várják az érdeklődőket.

A Völgy egyik legkedveltebb helyszíne, a Klastrom is újra megtelik élettel idén: az első öt napon a világzene és a Fonó fellépői veszik használatba a templomromot, aztán átveszi az irányítást az NVC és az elektronikus életérzés, egy egész napra felbukkan a Balaton Method is. A Hello Wood csapata saját kis falvat, önálló zenei programokat és külön gyerektábort is szervez. A Design Terminál napközben workshopokra, esténként koncertekre várja a közönséget.

Márta István, a fesztivál igazgatója idén egy saját udvarral lepi meg a vendégeket, a Mártapista udvar az igazi mély beszélgetések otthona lesz. Fellép az elmaradhatatlan Hobo, a színház szerelmesei találkozhatnak Pintér Béla Társulatával, a Nézőművészeti Főiskola és a Jurányi Inkubátorház több társulatával is.