Idén jubilál a nyár legszínesebb fesztiválja, a Művészetek Völgye

Fotó: Zsolt Szigetvary -
jubileum fesztivál Kapolcs összművészet Művészetek Völgye
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az utóbbi évek legnagyobb fesztiváljára készülnek a Balaton-felvidéken – 25. alkalommal rendezik meg a Művészetek Völgyét Kapolcson.

A magyar kulturális, zenei, színházi és irodalmi élet színe-java ott lesz az idén jubiláló Művészetek Völgyén július 24. és augusztus 2. között. Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja több ezer programmal, fellépővel és a fesztiválozók visszajelzéseire épülő újításokkal készül. A tavalyi évben megújult Művészetek Völgye idén még több helyszínen, még több programmal várja a látogatókat és az egyes helyszíneken még nagyobb férőhelyet biztosít a kényelmes szórakozás és szórakoztatás érdekében.

Fotó: Zsolt Szigetvary

A fesztivál műsorai is egészen széles rétegeket szólítanak meg. A Momentán Társulat, Hajós András és a Modern Art Orchestra, valamint Harcsa Veronika is saját udvaraikban, különleges programokkal és meglepetés vendégekkel várják az érdeklődőket.

A Völgy egyik legkedveltebb helyszíne, a Klastrom is újra megtelik élettel idén: az első öt napon a világzene és a Fonó fellépői veszik használatba a templomromot, aztán átveszi az irányítást az NVC és az elektronikus életérzés, egy egész napra felbukkan a Balaton Method is. A Hello Wood csapata saját kis falvat, önálló zenei programokat és külön gyerektábort is szervez. A Design Terminál napközben workshopokra, esténként koncertekre várja a közönséget.

Márta István, a fesztivál igazgatója idén egy saját udvarral lepi meg a vendégeket, a Mártapista udvar az igazi mély beszélgetések otthona lesz. Fellép az elmaradhatatlan Hobo, a színház szerelmesei találkozhatnak Pintér Béla Társulatával, a Nézőművészeti Főiskola és a Jurányi Inkubátorház több társulatával is.

Nincs szüksége új énekesre a Republicnakhttp://www.life.hu/kult/20150421-a-republic-egyuttes-nem-keres-uj-enekest-cipo-helyett-boros-csaba-elarulta-uj-albumukon-csak-az.htmlAz együttes Cipő halála után is folytatja, ám leszögezték, már nem keresnek új énekest. Az új albumon csak az együttes régi tagjai szerepelnek.Kult--Borzongás és félelem – Bereczki Zoli zseniális aberrálthttp://www.life.hu/kult/20150410-bereczki-zoltan-szinesz-betegesen-szerelmes-a-lepkegyujto-cimu-darabban-a-central-szinhazban.htmlA Lepkegyűjtő című darab, már az első percekben lehengerlő erővel fogja meg a néző idegeit és el sem engedi 80 percen keresztül. Az izgalmas pszichotillert annak ajánljuk, aki szereti a briliáns színészi alakításokat.KultOrigoVitray Tamás: "Olyan mértékben irtóznak tőlem a köztévénél, hogy arra ma már büszke vagyok" http://www.life.hu/kult/20150312-vitray-tamas-riportertol-irtoznak-a-koztevenel-errol-o-maga-vallott-egy-interjuban.htmlA legendás riporter arról beszélt, mi a véleménye a most futó műsorokról és milyen a viszonya a köztévével.Kult--Halott Pénz, Wellhello és Halász Judit is a Fonogram díjasok közötthttp://www.life.hu/kult/20150527-ok-nyertek-2015ben-fonogram-dijat.htmlHalász Judit kapta a legnagyobb tapsot, a Halott Pénz pedig a legtöbb díjat a 2015-ös Fonogram gálán. "A szexben az ölelés a legjobb" sorral érdemelte ki a közönség szeretetét a Valami van a levegőben című Halott Pénz dal. KultOrigoTe is diagnosztizáltad már magad? Akkor ezt imádni fogodhttp://www.life.hu/kult/20150527-karinthy-frigyes-betegek-es-bolondok-muve-alapjan-vizsgaestet-szerveznek-a-werk-akademia-diakjai.htmlAki valaha is érzett már meghatározhatatlan eredetű szúró fájdalmat, talált magán gyanús kiütéseket, rettegett orvosi rendelőben, vagy diagnosztizálta már magát egy reklám alapján, annak május 29-én a Stúdió K Színházban a helye.KultOrigoBoggie már nem szomorkodhat: Fonogram-díjat nyerthttp://www.life.hu/kult/20150527-atadtak-a-fonogram-magyar-zenei-dijakat-boggie-az-eurovizio-magyar-versenyzoje-is-dijat-nyert.htmlAnnak ellenére, hogy Csemer Boglárka Boggie dala nem hozott győzelmet az Eurovíziós Dalfesztiválon, a magyar énekesnőnek nem kellett sokat várnia egy rangos díjra. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.