Megjelent a Gault&Millau magyarországi étteremkalauza. Kiderült, melyek lettek a legjobb éttermek.

Éttermeket, borászatokat és szállodákat rangsorolt a Gault&Millau kalauz. A tesztelők elsősorban a szakácsok teljesítményék veszik figyelembe: fontos az alapanyagok minősége, frissessége, a kreativitás, a tálalás, és természetesen az ár-érték arány -tudtuk meg a Táfelspiccről

Miguel Rocha Vieira, a Costesnek, Magyarország első Michelin-csillagos éttermének a vezető séfjeFotó: Hajdú D. András [origo]

Íme, a rangsor!

A tíz legjobb étterem Magyarországon
1. Costes Restaurant (Budapest)
2. Onyx (Budapest)
3. ZONA Bisztró (Budapest)
4. Alabárdos Étterem (Budapest)
5. Borkonyha (Budapest)
6. Laci!Konyha! (Budapest)
7. Olimpia Vendéglő (Budapest)
8. Salon Restaurant (Budapest)
9. Arany Kaviár Étterem (Budapest)
10. Babel (Budapest)


A listán olvasható éttermek közül több elnyerte a Dining Guide zsűrijének tetszését is. Erről ITT olvashatsz bővebben.