A Trónok harca regényírója is beszállt a vitába: George R.R. Martin szerint a háború része az erőszak, enélkül pedig unalmas lenne maga a történet.

Hatalmas felháborodást keltett a Trónok harca nagysikerű sorozatának jelenete, amelyben (vigyázat, spoilerveszély!) Sansa Starkot (Sophie Turner) brutálisan megerőszakolja a nászéjszakán szadista férje, Ramsay Bolton (Iwan Rheon.)

Az írónak, George R. R. Martinnak is megvan a véleményeForrás: AFP/Taylor Hill

Míg a rajongók bojkottot hirdettek, addig a sorozat alapjául szolgáló könyv regényírója, George R.R. Martin szerint a készítők helyesen jártak el, hogy nem hagyták ki a jelenet, mert enélkül „unalmas" és „képmutatás" lett volna a történet. „Az erőszak ma is része a háborúknak. Nem hiszem, hogy ez lenne a bizonyítéka az emberi fajnak, de nem kéne úgy tennünk, mintha nem is létezne" - mondta el az Entertainment Weeklynek az író. „A harcot akarom ábrázolni. A dráma a konfliktusból ered" - tette hozzá. Maga a jelenet egyébként nem jelent meg Martin folytatásos regényében.

Beindultak a Trónok harca hősnői
Királynők, árvák, kurtizánok és amazonok - a női sors cseppet sem leányálom Westeroson. A Life.hu ITT mutatta meg, milyen típusú karakterek képviselik a gyengébbik nemet a Trónok harcában, és hogy mit tudunk az őket megformáló színésznőkről.