A modern kannibalizmus legborzasztóbb esetei – Sokkoló történetek, csak erős idegzetűeknek (18+)

Forrás: Thinkstock -
gyilkosság kannibalizmus sorozatgyilkos kannibál gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kannibalizmus sok törzsi társadalomban tabu témának számít, ennek leginkább kulturális jelentősége van. A rituális kannibalizmus hozzátartozott a gyász folyamatához különösen a Csendes-óceáni kultúráknál, amik közül még sokan a 19. század végéig sem hagytak fel az emberevéssel. Azt gondolnánk, hogy az effajta barbárság ma már nem történhet meg a világban, vagy mégis?  Jöjjenek a közelmúlt legkegyetlenebb esetei!
Forrás: Thinkstock

Az Egyesült Forradalmi Pont (RUF) – az ellenség elfogyasztásától erőt vártak

Az Egyesült Forradalmi Pont, rövidebben a RUF (Revolutionary United Front) egy forradalmi csoport volt Sierra Leonéban az 1990-es években, abban az időszakban, amikor az országban polgárháborúval akarták megdönteni a hatalmat. A RUF terror alatt tartotta egész Sierra Leonét, hogy ellenőrizzék a gyémántbányákat. A csoport borzasztó tetteiről vált híressé: bűncselekményekről és emberrablásokról. Ellenségeiken - a békefenntartó csapatokon és az ENSZ emberein is - csonkításokat végeztek és fogyasztottak is az emberhúsból. Úgy vélték, ha az ellenséges csapatokat elfogyasztják, akkor elnyerik az erejüket és ők szerzik meg a hatalmat. A becslések szerint több tízezer ember vált áldozatukká ez idő alatt.

A RUF megcsonkított áldzata Forrás: AFP/Jean-Philippe Ksiazek

Omaima Nelson – bosszúból megette a férjét

Omaima Nelson Egyiptomból az Egyesült Államokba költözött, hogy itt folytassa modellkarrierjét. Áthelyezése után nem sokkal megismerkedett William Nelsonnal, aki 33 évvel volt idősebb nála. Nem volt túl boldog a házasságuk: William többször meggyalázta őt. 1991-ben betelt a pohár, Omaima revansot vett és meggyilkolta férjét, feldarabolta, megfőzte és megette a húsát. A tárgyaláson azt nyilatkozta, hogy alaposan megsütötte férje kezeit, bordáját barbecue mártással készítette el, a fejét pedig megfőzte.

Omaima Nelson Forrás: cbsnews.com

Omaima szerint ezek a hátborzongató tettek néhány egyiptomi hiedelemmel vannak összhangban, amik abban segítenek neki, hogy találkozhasson férjével a túlvilágon.

Marc Sappington – a mulatozás három férfi halálával ért véget

A 25 éves Marc Sappingtont 2004-ben tartóztatták le Kansas Cityben egy 4 napos mulatozást követően, ami 3 ismerősének meggyilkolásával végződött. Marc a skizofrénia egyik fajtájában szenvedett és a gyilkosságok ideje alatt egy PCP nevezetű, hallucinogén hatású drog befolyásoltsága alatt állt. Állítása szerint hangokat hallott, amik azt súgták neki, ha nem öl, valamint nem eszik húst és vért, akkor meghal. Marcot bűnösnek találták a 25 éves Terry T. Green, a 22 éves Michael Weaver és a 16 éves Alton Brown meggyilkolásában.

Marc Sappington Forrás: Tumblr/Marc Sappington

Ledöfte és lelőtte a 3 férfit, Alton Brownt feldarabolta, megette a lábának egy részét, a többi testrészét pedig lefagyasztotta, hogy később fogyassza el.

Timur és Marat – az orosz testvérpár elfogyasztotta harmadik testvérüket

2009-ben egy orosz testvérpár, a 28 éves Timur és a 23 éves Marat bejelentették idősebb testvérük, Rafis eltűnését. A hollétéről 6 hónapig nem tudott a rendőrség semmilyen információval szolgálni, majd úgy döntöttek, átvizsgálják a testvérek otthonát is. Bár féltek attól, hogy a két testvér is közrejátszhatott Rafis eltűnésénél, de amit találtak azt a legfélelmetesebb álmaikban sem gondolták volna. Rafis „maradványaira” lefagyasztva, zacskókban tárolva találtak rá. Később mindketten bevallották a gyilkosságot, a letartóztatást pedig úgy akarták elkerülni, hogy apránként megették testvérüket. Timur korábban már 10 évig volt börtönben, mert megölte a szomszédját. Állítása szerint azt a gyilkosságot valójában Rafis követte el, de el akarták kerülni, hogy újra letartóztassák.

Timur, Rafis és Marat Forrás: softpedia.com

Katherine Knight – a gyerekekkel akarta megetetni apjuk holttestét

Katherina Kinghttól már korábban sem állt messze az erőszak. Beleértve azt is, hogy megölte egy volt barátjának a kutyáját, majd egy másik exének a fogsorát törte szét. Utolsó barátját, John Pricet megtámadta, aki ezután nyilvános kitörései miatt feljelentette. 2000-ben a pár John házában volt, amikor Katherine megtámadta a férfit, 37-szer leszúrta egy késsel, megnyúzta, majd feldarabolta őt. A különböző testrészeket megfőzte, aztán zöldséggel és szafttal felszolgálta a férfi gyerekeinek. A rendőrség még azelőtt elfogta Katherinet, hogy a gyerekek hazaértek volna.

Katherine lett az első nő Ausztráliában, akit életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek.

Katherine Knight Forrás: httptruecrimecases.blogspot.hu –

Otty Sanchez – a saját fia lábujjait fogyasztotta el

A 32 éves, San Antonioban élő Otty Sanchezről senki nem gondolta, hogy képes lenne gyilkolni. Amíg 5 és 7 éves unokahúgai egy közeli szobában aludtak, Otty rátámadt 3 éves csecsemőjére egy késsel és két karddal, meggyilkolta, majd megcsonkította őt. Megpróbálta megenni a húsa egy részét, legalábbis a boncolás alapján erre lehet következtetni, mivel 3 lábujj is hiányozott. Fia meggyilkolását követően sikertelen öngyilkossági kísérletet hajtott végre, szíven és gyomron szúrta saját magát. Kihallgatásakor bevallotta, hogy az ördög azt mondta neki, ölje meg, aztán fogyassza el saját fiát.

Otty Sanchez Forrás: murderpedia.org

Súlyos hallucinációi miatt pedig egy állami elmegyógyintézetbe szállították, ahol 2010 óta tartózkodik.

Mao Sugiyama – A péniszét egy étteremben szolgálták fel

A következő történet a mai napig a kannibalizmus egyik legfurább esete. Egy japán férfi nemi szervét eltávolították, amit ezután vendégnek szolgálták fel vacsorára. A 22 éves Mao Sugiyamat aszexuálisnak találták, ezért nemi szerv eltávolító műtéten kellett átesnie. A műtét után hazavitte az eltávolított részt, majd megfőzte a vendégeinek 250 dollár/ fő áron.

Mao Sugiyama Forrás: Northfoto

Összesen több mint 70 fő vett részt az eseményen, szerencsére csak öt ember evett a „különös fogásból”, a többieknek pedig marha- és krokodilhús jutott.

Mao Sugiyama nyilvánosan megfőzi és felszolgálja saját nemi szervét Forrás: Northfoto

Big Lurch - megölte és megette a lakótársát

A rapper, Big Lurch (igazi nevén: Antron Singleton) rászokott a PCP nevezetű drog használatára, hogy el tudja viselni azt a fájdalmat, amit egy részeg sofőr okozott neki, mikor elütötte őt. 2002. április 9-én egy barátjával szórakozott, PCP-t szívtak, egy szokásos estének tűnt, amíg a dolgok rosszra nem fordultak. Az egyetlen, amire emlékszik, hogy az ördög azt mondja neki, ölnie kell, mielőtt eljön a világvége. Mikor a rendőrség rátalált, meztelenül, véresen állt az utcán és az ég fele üvöltött.

Big Lurch Forrás: Wikipedia

Nyomait követve rátaláltak lakótársára, Tynisha Ysaisra, akit megölt, néhány testrészét megette, valamint letépte az arcát és kitépte a tüdejét.

A nigériai étterem, ami emberi húst szolgált fel csemegeként

2014 februárjában a hatóságok bezárattak egy éttermet Nigéria Anambra államában, miután emberi maradványokat fedeztek fel a fagyasztókban és a hűtőkben. A tippet egy korábbi vásárló adta, akinek azt mondták, hogy emberhúst szolgáltak fel neki. A hatóság kiderítette, hogy az étterem már évek óta csemegeként árulta az emberi húst. A fagyasztóban két emberfejet is találtak más testrészekkel együtt, valamint a helyszínen illegális fegyverekre is bukkantak. Az étteremben több mint 11 embert tartóztattak le, köztük a tulajdonost és 10 alkalmazottat is.

Matej Curko – interneten kereste áldozatait

Matej Curko első ránézésre egy átlagos családos embernek tűnhet. Szlovákia Kysak városában dolgozott programozóként, feleségével és gyermekeivel pedig nyugodt, normális életet éltek. Leszámítva Matej hobbiját, hogy az interneten keresett gyanútlan áldozatokat, akiket később meg is ölt. Az áldozatainak különböző „szolgáltatásokat” ajánlott fel, egy csendes és fájdalommentes halált, mivel fájdalomcsillapítót adott be nekik mielőtt halálra szúrta őket. Egy idő után megcsonkított holttestek kezdtek megjelenni a város körüli erdőkben. A rendőrség végül egy svájci embertől kapott információkat Matej szolgáltatásairól, aki folyamatosan tartotta vele a kapcsolatot.

Az emailekben Matej részletesen leírta terveit, hogyan adott volna kábítószert áldozatának, hogyan szúrta volna szíven, hogyan vágta volna szét a testét és ette volna meg a húsát.

Matej Curko Forrás: murderpedia.org

Majd egy titkos ügynököt béreltek fel, aki találkozott Matejjel egy erdőben, ahol a férfi meg is támadta és megsebesítette az ügynököt. A közelben egy rendőr csapat bujkált, így a mesterlövésznek sikerült lelőnie őt. Mikor a rendőrség átkutatta a házát szörnyű látványban volt részük. A holttestekről készült fényképek mellett a hűtőben feldarabolt és lefagyasztott emberi maradványokat is találtak. A holttestek közül sokakat össze lehetett kapcsolni az Európában eltűntnek nyilvánított személyekkel. Később 30 olasz és szlovák nő eltűnésével hozták összefüggésbe. Felesége viszont a mai napig hisz férje ártatlanságában.

Moninder Sigh Pandher és Surinder Koli – gyerekek belső szerveit fogyasztotta

2006. december 26-án az indiai Nithari falu egyik helyi üzletemberét, Moninden Sigh Pandhert és szolgáját, Surinder Kolit letartóztatták egy call girl eltűnése miatt. Vallomásuk alapján a rendőrség egy ipari területen megkezdte az ásatást a falu területén kívül és egy tömegsírt fedeztek fel, ahol a környéken eltűnt gyermekek maradványaira leltek. A további vizsgálatokból kiderült, hogy a gyilkosságok mögött a fura „páros” állt, Moninder birtoka körül például 17 maradványra bukkantak.

Surender Koli és Moninder Singh Pandher Forrás: murderpedia.org

A rendőrség 15 emberi koponyát talált, amelyek az eltűnt gyermekekhez tartoztak.

Mobiltelefonokat és véres fegyvereket is találtak, valamint testtörzseket műanyag zacskóba csomagolva a hűtőben. A szolga, Surinder bevallotta a gyilkosságokat, azt állította, hogy megfojtotta, megerőszakolta, majd feldarabolta áldozatait és gyakran eltávolította belső szerveiket is, hogy megegye őket. Nagyrészük kiskorú volt, a maradványokból megállapították, hogy a tömegsírban 11 lány volt. A maradék 11 egyéb maradvány még mindig vizsgálat alatt áll. Surindert életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, Moninderre pedig még tárgyalások várnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.