Július 9-én kerül a magyar mozikba az idei cannes-i filmfesztivál egyik legnagyobb szenzációja, az Amy - Az Amy Winehouse-sztori. 

A hatszoros Grammy-díjas énekesnőről szóló dokumentumfilm rendkívüli mobil- és házi videók, koncert- és lemezfelvételek felhasználásával mutatja be Winehouse tragikus sorsát, karrierjét és magánéletét. 

Az Amy Winehouse-sztori Cannes-ban hatalmas kritikai és közönségsikert aratott, ám családja azóta is nemtetszésének ad hangot a brit bulvárlapokban, így a film már a nemzetközi premierek előtt hangos vitáknak ad alapot.

Forrás: AFP

Mitch Winehouse, a dalszerző-énekesnő apja azzal vádolja a rendező Kapadiát és a stábot, hogy a dokumentumfilm nem ad valós képet a család és Amy kapcsolatáról, őket rossz színben tünteti fel a tragikus sorsú lány alkohol- és drogproblémáinak kezelésében. Ezért az apa azt fontolgatja, saját dokumentumfilmet készít lánya életéről, amellyel hitelesebb képet alkotna Amy Winehouse életéről. Játékfilm ötlete is szárnyra kapott, amellyel kapcsolatban az apa azt nyilatkozta, Amy karakterét például Lady Gaga, őt pedig biztosan George Clooney alakítaná. 

A család felháborodásának alapját az adja, hogy Amy Winehouse ex-férje, Blake Fielder-Civil több megszólalása is hallható az énekesnőről készült dokumentumfilmben, amelyben az apára vezeti vissza a lány problémáit, depresszióját, s kialakult szenvedélybetegségét. További megszólalók, Winehouse barátai pedig többször hangot adnak a filmben a család és menedzserei szenvtelenségére, amellyel a lány egyre mélyülő problémáit kezelték.