Élj tisztán! Június 26. a drogellenes világnap

Forrás: AFP -
drog drogellenes világnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Művészeti, kulturális és sportprogramokat szerveznek a drogellenes világnapon. A Szabad Tér Színház rendezvényén sztárok adnak koncertet az Élj tisztán! szlogen jegyében. 

Június 26-án tartják világszerte a drogellenes küzdelem világnapját. Idén ezen a napon este 8-tól a Margitszigeti Szabadtéri Színpadnál várják azokat, akik meghallgatnák Radics Gigi, Csemer Boglárka BOGGIE, Oláh Gergő, ByeAlex, Kocsis Tibor, Heinz Gábor Biga, a Margaret Island, a Group'N'Swing és a Pankastic! vagy a külflöldi Grammy-díjas jazzbőgős, Ron Carter és quartetjének koncertjét.

Forrás: AFP

Így kerülheted el, hogy a gyereked kipróbálja a kábítószert

Az őrület nagyjából 4-5 éve kezdődött a Katival, aztán jött a biofű – ami egyáltalán nem bio, ráadásul még a marihuánával sem áll rokonságban – a legújabb pedig egy Flakka névre keresztelt, igen furcsa hallucinációkat okozó szer. Legálisak, viszonylag kedvező áron beszerezhetők, az összetevőket homály fedi, hatásuk kiszámíthatatlan. A dizájnerdrogok térhódítását eddig nem sikerült megállítani. Sőt, használatuk a legfiatalabbak körében egyre megdöbbentőbb méreteket ölt. Olvass a témáról ITT!

Délelőtt 11-től a Margitszigeti Víztoronynál családi programokon vehetnek részt az érdeklődők, és olyan szervezetek is jelen lesznek, amelyek a szenvedélybetegeket és családjaikat segítik. Ismeretterjesztő beszélgetéseket is szerveznek: orvosok, segítők és felépült betegek osztják meg gondolataikat.

A nap célja a szenvedélybetegségek elleni küzdelem, és a drogfogyasztás csökkentése.

Háromkor elindulni? Na, még mit nem!http://www.life.hu/kult/20150624-kulturalis-programajanlo-junius-25-28.htmlElindult a fesztiválszezon, és augusztus végéig nincs is megállás. A legjobb szabadtéri bulikon ott a helyed. Segítünk választani ezen a héten is! KultThinkstockZsigmond Vilmos szobát kapott születésnapjárahttp://www.life.hu/kult/20150622-zsigmond-vilmos-szobat-kapott-szuletesnapjara.htmlHabsburg Ottó, Richard Nixon és Andrew Lloyd Webber után immár a magyar származású, Oscar-díjas operatőrről, Zsigmond Vilmosról is lakosztályt neveztek el egy patinás budapesti szállodában.KultOrigoA hollandok már készülnek a Szigetre - Tanulj nyelvet gulyásszafttal!http://www.life.hu/kult/20150622-holland-magyar-nyelvlecke-video.htmlA Sziget fesztivál vendégeinek nagy része minden évben holland és belga fiatalokból áll. Éppen ezért nagyon hasznos videó készült nekik.KultOrigoMegállíthatatlan a Liza, a rókatündérhttp://www.life.hu/kult/20150604-megallithatatlan-a-liza-a-rokatunder.htmlMegállíthatatlan a Liza, a rókatündér az európai filmfesztiválokon: legutóbb május 28-án Madridban a Nocturna Fantasztikus Filmek Fesztiválján az összes megnyerhető díjat elhozta a kategóriájában. A szakmai zsűri más rangos elismerések mellett a Pesti Magyar Színház társulati tagjainak, Balsai Móninak és Bede-Fazekas Szabolcsnak ítélte oda a legjobb alakításért járó díjat.KultOrigoMegszületett a nyár slágere! Kis Grófo bulibáróként nyomjahttp://www.life.hu/kult/20150605-klippremier-kis-grofo-bulibaro.htmlMulatási, mulatási! - kezdi Kis Grófo a nyár slágerének ígérkező Bulibárót.KultOrigoMegvan a Sziget és a Volt fesztivál új Nagyszínpados fellépőjehttp://www.life.hu/kult/20150601-az-ocho-macho-fellep-a-volton-es-a-szigeten-a-nagyszinpadon.htmlVéget ért a Petőfi Rádió és a VOLT Produkció „tehetségmutató” versenye, kiderült melyik zenekar képviseli Magyarországot a 2016-os Eurosonic Fesztiválon Hollandiában. Ráadásul nem csak egy, hanem két magyar zenekar kapott lehetőséget, hogy három nagy fesztivál Nagyszínpadán zenélhessen.KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.