Légrádi Márk összeköltözött a hajójával

Forrás: foldkerules.hu -
Légrádi Márk vitorlás hajó utazás beton gyár földkerülés hajóskapitány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A földkörüli vitorlásútra készülő hajóskapitány már a hajóépítés fázisánál tart, és hogy hatékonyan haladjon a munka, beköltözött egy betongyárba a hajósablon mellé.

Ahogy a Life.hu is megírta, világkörüli útra indul egy hatalmas vitorlással Légrádi Márk, akinek minden vágya, hogy a különleges vállalkozás keretein belül beteg gyermekeket támogasson. A vitorlás építése már elkezdődött, a sablonok bekerültek a csarnokba, Márk pedig úgy döntött, a hajót befogadó betongyárban tölti az elkövetkezendő időszakot, hogy reggeltől késő estig dolgozhasson.

Forrás: foldkerules.hu

„Gál Józsi Equator nevű hajójának a sablonjait használom. Bár ő már eladta ezeket, én megkerestem a tulajdonost és megvásároltam tőle, és ezek segítenek majd a vitorlás építésében. 2016 februárjára a hajókiállításra el kell készülnöm" – nyilatkozta korábban a Life.hu-nak Márk, aki most elkezdte az építkezést.

„Egy betongyár fedett csarnokrészében készül majd a hajó. Ezért én is ideköltöztem, van egy kis helyiség, ahol alszom és kialakítottam az életterem. Ehhez az életvitelhez is kellenek kompromisszumok, akárcsak ahhoz, hogy hosszú ideig egy vitorláson éljen az ember. Egy hosszabb nyílt vízen töltött időszakban, van, hogy hetekig nem tud fürdeni a hajós, így már hozzá vagyok szokva a viszontagságokhoz" – magyarázta Márk, aki a sablonokat összeillesztette, összecsavarozta és hamarosan érkezik hozzá az eredeti tulajdonos, Gál József, akivel tovább ötletelnek majd az építés kapcsán.

A hajó sablonja amin jelenleg dolgozik Márk Forrás: foldkerules.hu

„Ahogy épül a hajó, úgy kerülök vele szimbiózisba, együtt épülünk-készülünk az útra. Nemrég egyébként Görögországban jártam egy hajó építésének kapcsán, ahol már tréningeztem az útra is" – tette hozzá a hajóskapitány.

A Life.hu-n folyamatosan olvashatsz arról, hogy halad Márk a hajó építésével, és mikor indul a földkörüli útra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.