Ötven év közös zenélés után végleg vége - a 60-as, 70-es évek legnépszerűbb magyar beatzenekara, az Illés-együttes többé nem lép fel együtt.

Az Illés-zenekar első feloszlása után még többször összeállt, most azonban végleg búcsúznak. Szörényi Szabolcs a már eleve búcsúnak szánt Beatünnep utolsó, mosonmagyaróvári koncertje előtt határozta el, hogy utoljára áll színpadra. „Eddig sem én tartottam össze a maradék Illést, de ha nélkülem nem akarnak már fellépni a fiúk, hát jó. Elfáradtam, a hallásom is romlik, nincs már bennem lendület, hogy beüljek a turnébuszba, koncertre menjek” – nyilatkozta a zenész a Blikknek.

Forrás: MTI/Szálkás Mária
Pásztory Zoltán dobos 2005-ben, majd Illés Lajos 2007-ben bekövetkezett halála után hárman maradtak, de még így is, Levente fiával, Örssel a dobok mögött többször is felhangzottak a zenekar legendás dalai.

„Már idáig is csak fél lábbal voltunk itt” – mondta a lapnak tréfásan Szörényi Levente, aki megérti bátyja döntését, hogy nem akar többé koncertezni. „Ha Szabolcs kiszáll, ez szíve joga, én megértem őt. Néhány éve már megromlott a hallása, pedig neki volt a legjobb közülünk. Amikor az utolsó koncertre mentünk Mosonmagyaróvár felé, a kocsiban közölte, hogy ez lesz az utolsó fellépése, és hogy a végén feltekert potméternél odavágja a gitárját a színpadhoz. Persze végül nem tette meg, nem akart show-t csinálni, nehogy visszatapsolják! Talán, ha élnének még a többiek, akkor még kivánszorognánk a színpadra, mint a Rol­ling Stones. De ketten mit csináljunk, nem vagyunk mi Simon és Garfunkel!”

Forrás: RTL sajtóklub

Bródy Jánosnak jutott a hálátlan feladat, hogy a vasárnapi búcsún bejelentse a szomorú hírt: „Szabolcs nélkül már mi sem folytatjuk. Egy korszak ért véget ezzel. Szép idők voltak, és hálásak vagyunk mindenkinek, akik velünk jöttek ezen az úton.”