Hoppá! Magyarországon koncertezik a Scorpions!

Forrás: livenation.hu -
Magyarorszg album jubileum Scorpions Európa karrier Papp László Budapest Sportaréna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az 50 éves banda jubileumi koncertkörútja február 29-én ér hazánkba. A Scorpions a Papp László Budapest Sportarénában lép fel.

A csapat a rockban eltöltött fél évszázadukat Return To Forever című 19. stúdióalbumukkal és egy jubileumi világkörüli turnéval ünnepli, amely május 1-én indult Kínában és 2016 tavaszán ér majd véget. A jubileumi koncertkörút hazánkat is érinti.

Scorpions Forrás: livenation.hu

Már 50 év telt el azóta, hogy a fiatal Klaus Meine, Rudolf Schenker és Matthias Jabs Hannover utcáit rótta, amely éppen csak ébredezett a háború utáni bénultságból, és egy taligán cipelték magukkal hangszereiket és erősítőiket. Ez alatt az 50 év alatt Németország és a kontinentális Európa legsikeresebb rock bandájává váltak.

Számtalan banda, köztük a The Smashing Pumpkins, a Green Day, a Korn, a System Of A Down vagy a Queensryche dolgozott fel Scorpions dalt az elmúlt években. Csak a Rock You Like A Hurricane több mint 150 különböző feldolgozásban került rögzítésre.
Forrás: livenation.hu

A Scorpions karrierjét csupán számokban leírni szinte lehetetlen. De egy adatot mindenképpen ki kell emelni: a több mint 100 millió eladott albumot világszerte - ez tette a zenekart a kontinens legsikeresebb rock bandájává. Ezek közül számtalan arany és platinalemez lett.

1988-ban ők voltak az első nyugati rock banda, akik 5 teltházas koncertet adtak zsinórban az akkor még szovjet Leningrádban. De úttőrők voltak Kínában és Délkelet Ázsiában is, rengeteg helyen léptek fel elsőként a nyugati zenekar közül.

Rudolf Schenker az évforduló kapcsán megjegyezte: „50 év hosszú idő. Bennünket leszámítva csak a Rolling Stones, a Beach Boys és a Who játszott ennyi időt együtt. Mi a fél évszázados Scorpionst az új turnéval ünnepeljük.”

A budapesti koncertre jegyek szeptember 4-én 10 órától kaphatók a www.livenation.hu oldalon keresztül. Limitált számban kiemelt állójegyek is elérhetők a 3 különböző áru ülőjegy és a normál állójegyek mellett.
Máris hiányzik a Sziget? Itt a 10 leghíresebb sziget a moziból!http://www.life.hu/kult/20150831-maris-hianyzik-a-sziget-itt-a-10-leghiresebb-sziget-a-mozibol-az-aranyember-pillango-a-kek-laguna.htmlA Sziget fesztivál épp csak véget ért, és ha valakinek elvonási tünetei lennének év közben, ajánljuk a listánkat: ezekkel a filmes szigetekkel biztosan vigasztalódhat. KultOrigoDaniel Craig: "James Bond nőgyűlölő, szexista és magányos"http://www.life.hu/kult/20150901-daniel-craig-szerint-james-bond-szexista-es-nogyulolo.htmlDaniel Craig nem szívesen töltene időt a karakterével, azaz James Bonddal, szerinte ugyanis nem túl szimpatikus ember.KultOrigoEgyütt énekelte Taylor Swift és Lisa Kudrow a "Büdös macskát"http://www.life.hu/kult/20150827-taylor-swift-a-jobaratok-sztarjaval-lisa-kudrow-val-enekelte-a-budos-macskat.htmlUgye megvan az a jelenet a Jóbarátokból, amelyben a Phoebe Buffay-t alakító Lisa Kudrow előadja a Büdös macska című dalát a kávézóban? Pontosan ezt a szerzeményt énekeltette el a színésznővel Taylor Swift az egyik koncertjén.Kult--5 filmsztár, aki kaszkadőr nélkül akciózikhttp://www.life.hu/kult/20150825-5-filmsztar-sylvester-stallone-harrison-ford-jackie-chan-jason-statham-tom-cruise-aki-kaszkador.htmlTom Cruise az új Mission: Impossible nyitójelenetében kívülről kapaszkodik egy felszálló repülőgép oldalába — ez pedig nem trükk, és nem is a dublőre játszotta el helyette. A számítógépes effektek és túlbiztosított filmsztárok korában ritka az ilyen bevállalósság, gyorsan össze is gyűjtöttük egy listára a legnevesebb, kaszkadőr nélkül is tökös színészeket.Kult--Az MTV Video Music Awards legnagyobb botrányai Lil’ Kimtől Lady Gagáighttp://www.life.hu/kult/20150818-ezek-voltak-a-vma-legnagyobb-botranyai-az-elmult-evekben.htmlAz MTV Video Music Awards az a díjkiosztó, ahol mindig történik valami. A VMA-n minden évben borítékolható, hogy kitör egy vaskos botrány, amiről másnap az egész világ beszél. A villantásoknak, váratlan helyzeteknek és beszólásoknak már, mondhatni, hagyománya van. A most vasárnapi gálán Miley Cyrus lesz a műsorvezető, aki a tavalyelőtti fenékrázós - nyelvnyújtogatós produkció fényében önmagában is sokat ígér. Íme, a VMA történetének legsokkolóbb jelenetei! Kult--Szeptembertől változnak a helyesírás szabályaihttp://www.life.hu/kult/20150826-a-helyesirasi-szabalyok-szeptembertol-megvaltoznak.htmlSzeptember elejétől másképp fogunk helyesen írni, ekkor lép ugyanis életbe az új helyesírási szabályzat, amely az előzetes hírek szerint sokkal inkább "felhasználóbarát" lesz, a benne foglalt normák jobban közelítenek majd a gyakorlathoz. KultThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.