Fél évszázad után, 1985-ben rendeztek itthon újból szépségversenyt. Október 5-én zárult le, egy 16 éves, szerény, kedves lány nyert, Molnár Csilla, akit a fél ország menten megszeretett. Kilenc hónappal későbbi öngyilkossága mindenkit megrázott – írja az Origo.

1985. október 5-én este, a budapesti Kongresszusi Központban megrendezett döntőn messze a legmagasabb pontszámmal nyerte el a Magyarország szépe címet és a koronát. 1986-ban már a Miss Európa-verseny résztvevői között tűnt fel, ahol a svéd és a francia lány mögött lett harmadik.

Forrás: MTV

Molnár Csilla 16 évesen nyert, ezáltal felfordult az élete, a gimnáziumot is otthagyta, hogy tudja teljesíteni kötelezettségeit, hogy eleget tudjon tenni a média és a szervezők kéréseinek. Magántanuló lett, szaporodtak problémái, konfliktusai, és a fiatal lány ezt nem bírta: 1986. július 10-én kora délután, szülei házában halálos adag gyógyszert vett be, és már nem tudták megmenteni életét. A tragédia miatt az 1986-os szépségversenyt a középdöntőnél leállították, és 1989-ig nem is rendeztek hazánkban ilyen vetélkedést. Molnár Csilla Andrea Kaposváron, a Keleti temetőben nyugszik.

„Egy osztálytársam javasolta, hogy induljak. Játékként indult az egész, nem vettük komolyan. Apukám eleinte nagyon ellenezte az egészet, anyukám végigszurkolta a versenyt" – nyilatkozta akkor a közmédiának. „Mindenképp le szeretnék érettségizni, majd kozmetikus szeretnék lenni. Most csak 16 éves vagyok, a modellkedés később szóba jöhet" - tette hozzá.

Halála után két könyv jelent meg, Gazsó L. Ferenc és Zelei Miklós, illetve Friderikusz Sándor írt róla. A szépségversenyről Szépleányok címmel készített dokumentumfilmet Dér András és Hartai László. Molnár Csilla alakját két dal is őrzi: az Első Emelet együttes A szépek szépe balladája című száma Csilla halála után néhány hónappal jelent meg, néhány évre rá pedig Homonyik Sándor előadásában csendült fel az Álmodj, királylány című dal.

Öccse azt állítja: Nem halt meg Molnár Csilla Andrea
A tragikusan elhunyt szépségkirálynő mindössze 17 éves volt, amikor önkezével végett vetett az életének, azonban vannak, akik szerint még mindig életben van. Állítólag többek közt Molnár Csilla öccse is közöttük van. Olvasd el a Life.hu cikkét!