Elárverezi Faludy György hagyatékát az özvegye

Forrás: MTI -
Faludy György emlék Faludy Fanny árverés hagyaték
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiárusítja Faludy György hagyatékát a költő özvegye, Faludy Fanni: november 5-én kerülnek árverésre a személyes tárgyai, kitüntetései, illetve soha nem látott, kiadatlan kéziratai.

Fanni a Blikknek elárulta, hogy a kényszer vitte rá az árverésre, ugyanis nem tudta létrehozni a férje emlékszobáját, és helyhiány miatt kell az értékes hagyatékon túladnia. Mint azt lapunk nyomon követte, Faludyné mindent megtett, hogy állami támogatás nélkül maga hozzon létre és tartson fenn egy emlékhelyiséget. Csakhogy nem sikerült neki, pert is veszített a ferencvárosi önkormányzattal szemben, és 12 millió forintot bukott a bérlemény kapcsán, amiből végül tavasszal el kellett szállíttatnia a Faludy-ereklyéket.

Forrás: MTI

„A férjem még életében gyűjteményének több ezer értékes kötetét a Széchenyi könyvtárnak ajándékozta. Sok értékes darabot, személyes tárgyait azonban rám hagyta. A Pintér Galériában kalapács alá kerül mintegy 100 darab, ezért a Faludy-hagyatéknak ezen tételeit katalogizáltam, leírtam a történetüket. Ezt az aukciót óriási lehetőségnek tartom, hiszen Gyurka tisztelői otthonukban tudhatnak egy aprócska darabot belőle” – mondta az özvegy.

Bútorok, festmények, különleges, ki nem adott kéziratok, Faludy ruhái, a nagy botrányt kavaró meztelen fotós dedikált férfimagazin mellett a költő Kossuth-díja és a többi kitüntetése is kalapács alá kerül. A kéziratok 70 és 225 ezer forint között indulnak, a költő Kossuth-díja másfél milliós licitről indul. De Faludy György híres bögréje is kalapács alá kerül: 5000 forintról kezdődő licittel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.