"Világszínvonalú a magyar Grease" - Vastag Csaba beleírta magát a történelembe

Forrás: BrekaCom -
Görgényi Fruzsina Vastag Csaba SYMA-csarnokban Grease Kiss Ramóna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Október 16-án mutatták be Szurdi Miklós rendezésében a Grease-t a SYMA Rendezvényközpont színpadán. A musicalben olyan szereplők tűnnek fel, mint Vastag Csaba, Kiss Ramóna vagy Görgényi Fruzsina. A darabot Cynthia Mendelsohn jogtulajdonos, kreatívproducer is megnézte és a Life.hu-nak elmondta, hogy tetszett neki az előadás. 

Az ’50-es évek amerikai mindennapjait az akkori középiskolások szemével bemutató, a rock and roll slágerek miatt magával ragadó, sodró erejű darabot október 16-án láthatta Budapesten a közönség, ahol Olivia Newton-John valósággal megelevenedett a színpadon a bájos és csodálatos énekhangú Görgényi Fruzsina által. A Sandyt alakító színésznő azonnal elvarázsolta a nézőket, a Danny Zukót megformáló Vastag Csaba pedig John Travolta méltó utódjaként remekelt, ezzel egyben gyermekkori vágya vált valóra.

Forrás: BrekaCom

"Már kicsi koromban is léptem fel színházban, de azzal, hogy egy világhírű musical főszerepét játszhatom el, nagy álmom valósult meg. Megtisztelő, hogy a készítők rám gondoltak és nagyon boldog vagyok, mert úgy érzem, Danny Zukóként ezennel beírtam magam a Grease történelmébe" - mondta el Csaba, ám a másik főszereplő, Görgényi Fruzsina is pályája mérföldköveként éli meg Sandy karakterét.

"Megérte a kemény felkészülés és a rengeteg próba. Minden egyes percét élveztem! Boldog vagyok, hogy megmutathattam magam, mert így nemcsak magamnak, hanem a nagyközönségnek is bizonyítottam, hogy meg tudom állni a helyem egy ilyen szuperprodukcióban is" – mondta a fiatal színésznő.

Forrás: BrekaCom

"Az elmúlt 20 évben több mint 200 Grease produkciót láttam: a Broadway-n, a West Enden, Párizsban, Rómában, Melbourne-ben, Varsóban, Szingapúrban, Hong Kongban és a világ legtöbb nagyvárosában. A péntek esti előadás a Syma Csarnokban azonban az első öt legjobb között volt. Minden nagyszerű volt, tökéletes volt a szereposztás. A rendezés, a színészi játék, az ének, a tánc, a zenekar csodálatos volt. Amikor beléptem az arénába, nem voltam biztos benne, hogy a kivetítőkön mennyire lesz élvezhető a darab, de amikor elkezdődött a show, megértettem a koncepciót. Gratulálok mindenkinek, aki részt vett ennek a világszínvonalú produkciónak a létrejöttében" - nyilatkozta Cynthia Mendelsohn az előadás megtekintését követően.

Forrás: Grease

Hatalmas siker volt az első magyar Grease előadás

"Minden premierem előtt majdnem elájulok" - mesélte a premiert követően Kiss Ramóna, aki mint mindig, most is nagyon izgult. A Life-hu riportere azonban nem csak őt, de Vastag Csabát és Hujber Ferit is mikrofonvégre kapta. A videót itt megnézhetitek.

"A Grease egy hatalmas, vidám dzsembori lesz"

Már a Grease próbái is hihetetlen izgalmakkal teltek: Bugár Anna ugyanis az egyik tánclépésnél részleges bokaszalag-szakadást szenvedett, de egy trükkös megoldásnak köszönhetően a színésznő így is folytatni tudta a szereplést. De vajon hogyan készült a zenés-táncos produkcióra a többi szereplő? Kinek van meg leginkább a „bugi" a lábában? Bakó Gábor, a darab koreográfusa izgalmas kulisszatitkokról mesélt. Az interjút itt olvashatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.