Október 16-án mutatták be Szurdi Miklós rendezésében a Grease-t a SYMA Rendezvényközpont színpadán. A musicalben olyan szereplők tűnnek fel, mint Vastag Csaba, Kiss Ramóna vagy Görgényi Fruzsina. A darabot Cynthia Mendelsohn jogtulajdonos, kreatívproducer is megnézte és a Life.hu-nak elmondta, hogy tetszett neki az előadás. 

Az ’50-es évek amerikai mindennapjait az akkori középiskolások szemével bemutató, a rock and roll slágerek miatt magával ragadó, sodró erejű darabot október 16-án láthatta Budapesten a közönség, ahol Olivia Newton-John valósággal megelevenedett a színpadon a bájos és csodálatos énekhangú Görgényi Fruzsina által. A Sandyt alakító színésznő azonnal elvarázsolta a nézőket, a Danny Zukót megformáló Vastag Csaba pedig John Travolta méltó utódjaként remekelt, ezzel egyben gyermekkori vágya vált valóra.

Forrás: BrekaCom

"Már kicsi koromban is léptem fel színházban, de azzal, hogy egy világhírű musical főszerepét játszhatom el, nagy álmom valósult meg. Megtisztelő, hogy a készítők rám gondoltak és nagyon boldog vagyok, mert úgy érzem, Danny Zukóként ezennel beírtam magam a Grease történelmébe" - mondta el Csaba, ám a másik főszereplő, Görgényi Fruzsina is pályája mérföldköveként éli meg Sandy karakterét.

"Megérte a kemény felkészülés és a rengeteg próba. Minden egyes percét élveztem! Boldog vagyok, hogy megmutathattam magam, mert így nemcsak magamnak, hanem a nagyközönségnek is bizonyítottam, hogy meg tudom állni a helyem egy ilyen szuperprodukcióban is" – mondta a fiatal színésznő.

Forrás: BrekaCom

"Az elmúlt 20 évben több mint 200 Grease produkciót láttam: a Broadway-n, a West Enden, Párizsban, Rómában, Melbourne-ben, Varsóban, Szingapúrban, Hong Kongban és a világ legtöbb nagyvárosában. A péntek esti előadás a Syma Csarnokban azonban az első öt legjobb között volt. Minden nagyszerű volt, tökéletes volt a szereposztás. A rendezés, a színészi játék, az ének, a tánc, a zenekar csodálatos volt. Amikor beléptem az arénába, nem voltam biztos benne, hogy a kivetítőkön mennyire lesz élvezhető a darab, de amikor elkezdődött a show, megértettem a koncepciót. Gratulálok mindenkinek, aki részt vett ennek a világszínvonalú produkciónak a létrejöttében" - nyilatkozta Cynthia Mendelsohn az előadás megtekintését követően.

Forrás: Grease

 

Hatalmas siker volt az első magyar Grease előadás
"Minden premierem előtt majdnem elájulok" - mesélte a premiert követően Kiss Ramóna, aki mint mindig, most is nagyon izgult. A Life-hu riportere azonban nem csak őt, de Vastag Csabát és Hujber Ferit is mikrofonvégre kapta. A videót itt megnézhetitek.

 

"A Grease egy hatalmas, vidám dzsembori lesz"
Már a Grease próbái is hihetetlen izgalmakkal teltek: Bugár Anna ugyanis az egyik tánclépésnél részleges bokaszalag-szakadást szenvedett, de egy trükkös megoldásnak köszönhetően a színésznő így is folytatni tudta a szereplést. De vajon hogyan készült a zenés-táncos produkcióra a többi szereplő? Kinek van meg leginkább a „bugi" a lábában? Bakó Gábor, a darab koreográfusa izgalmas kulisszatitkokról mesélt. Az interjút itt olvashatod.