Eredeti neve semleges hangzású, magyar fordításban azonban inkább a lányoshoz közelít, miközben külleme fiús, leszámítva állandó ruhadarabját, a piros pólót. Egy nemrég megjelent kötet most lerántja a leplet az igazságról.

Nem kérdés többé Micimackó valódi neme. A Finding Winnie című könyv szerint mindenki kedvenc medvéje nem fiú, hanem lány, és nem Angliából, hanem Kanadából származik – írja a Bustle.

Forrás: Northfoto

Mint Lindsay Mattick kötetéből kiderült, az első világháború idején egy nőstény medvebocsot egy kanadai állatorvos, Harry Colebourn hadnagy vásárolta útban az angliai Salisbury felé, és a csatatéren szolgáló lovak ellátására képezték ki. A medve szülővárosáról, Winnipegről nevezték el Winnie-nek. Colebournt később Franciaországba rendelték ki, ezért a medvét a londoni állatkertben kellett hagynia.

Itt kezdte el őt látogatni egy bizonyos Christopher Robin nevű kisfiú, a későbbi Róbert Gida édesapjával és Micimackó kitalálójával, Alan Alexander Milnével. Christopher Robin kedvenc állatkerti mackójáról nevezte el játékmedvéjét Winnie-nek, Milne pedig ezért adta a Micimackó nevet.