Hogy kerül a Lány a Liftbe?

zene kulturális programajánló kultúra hétvége program programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Helló, adventi időszak! Elkezdődött a lázas készülődés mindenki kedvenc ünnepére, a karácsonyra. Ilyenkor a munkanapok is hosszabbnak tűnnek, hétvégénként pedig kezdődnek a vad bevásárló körutak. Kell egy kis kikapcsolódás!

1. Lány a Liftben
November 26.
Mika Tivadar Mulató

November 26-án lesz napra pontosan egy éve, hogy a zenekar megtartotta első fellépését a Mika földszintjén. Ez volt az a bizonyos "földön ülős" koncert, mert annyian jöttetek el, hogy senki nem volt felkészülve rá.
Ezúttal mindenre felkészült a zenekar, akik több vendéggel kiegészülve csapnak a húrok közé a belvárosi Mikában.
Ne hagyd ki a különleges, fiatal banda koncertjét, főleg, ha szereted a Dél-Amerikai muzsikát.

Forrás: Facebook/Lány a Liftben, Fotó: Pereszlényi Erika

2. Pole Artistic Competition Hungary
November 29.
RAM Colosseum

A budapesti RAM Colosseum egy igazán különleges versengés színhelye lesz. Technikai tudás, akrobatika és művészi önkifejezés fog versenyre kelni, méghozzá a rúdon. A Pole Artistic Competition nemzetközi, független rúdtáncversenyt először rendezik meg Magyarországon, lehetőséget adva arra, hogy megismerhessük a rúdtánc művészibb, színházi ágát. Tánc- és sportrajongóknak kötelező!

Forrás: www.poleartistic.com

3. Szekeres András akusztik
November 28.
Instant

Egy gitárral és zongorakísérettel az Instant InStart sorozatának vendége a Junkies frontembere, Szekeres András lesz.
Több kiváló zenész ugrik be András mellé: Czutor Zoltán, Molnár Tamás (Anti Fitness Club), Barbaró Attila (Junkies).
Egy szombati ücsörgős beszélgetős programhoz tökéletes aláfestés.

Forrás: Facebook/Szekeres András

4.Lisitsa/Keller koncert
November 25.
MüPa

Napjaink talán legismertebb zongoraművészével, az első komolyzenei “YouTube-sztárral” lép színpadra a Concerto Budapest! Valentina Lisitsa felvételeit eddig közel százmillióan hallgatták meg a világhálón, amire a MÜPA közönségének most élőben is lehetősége lesz.

Forrás: www.oncertobudapest.hu

5. Advent Óbudán
November 28. - december 23.
Óbuda

Néhány nap, és kezdődik az Advent Óbudán programsorozat! Az első hétvégén Bognár Szilvia és zenekara hangolja az ünnepre a közönséget, majd Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármestere nyitja meg a rendezvénysorozatot, és ezután lesz a korcsolyapálya-avatás, illetve a Muzsikás együttes és Petrás Mária koncertje.

6. Az éjszakám a nappalod
November 26-tól
A mozikban

Novák (Czukor Balázs) nem tud aludni. Amióta odaköltözött a barátnőjéhez (Szamosi Zsófia), egy percre sem hunyta le a szemét. Nappal dolgozik, éjszakánként az utcákat járja: olyan helyekre és olyan emberek közé keveredik el, akiknek nem is álmodott a létezéséről. Bulizik, ismerkedik, élvezi a kettős életet, mindazt, amit ez az eddig ismeretlen Budapest kínál. Mire megszólal a vekker, mindig éppen sikerül visszabújnia a közös ágyba.
Ez pedig elég nagy galibát szül. Végre egy remek magyar filmre válthatsz jegyet, irány a mozi!

Forrás: Facebook/Az éjszakám a nappalod
Saját magáról készült szobrot zúzott szét a meztelen művészhttp://www.life.hu/kult/20151124-sajat-magarol-keszult-szobrot-zuzott-szet-a-meztelen-muvesz.htmlAz ukrán Maria Kulikovska modern művész a Saatchi Galériában keltett nagy feltűnést új alkotásával. Kult--Íme az első képek az új Grease-filmből!http://www.life.hu/kult/20151125-a-grease-ujabb-valtozata-januar-31en-lathato-a-teveben.html38 év után újabb feldolgozást készítenek a legendás musicelből, amelyben John Travolta és Olivia-Newton John helyett népszerű fiatal színek játsszák majd a főszerepet. Kult--Harkányi Endre: "Ha ezt a kevés pénzt nem éri meg, hogy tagja legyek a Vígnek, akkor rendben van" http://www.life.hu/kult/20151125-harkanyi-endre-a-hetfo-esti-gundel-muveszeti-dij-dijatadojan-fakadt-ki.htmlA Blikk arról ír, hogy pert fontolgatott Harkányi Endre, amikor kiderült, a Vígszínház vezetése csökkentett fizetéssel járó új szerződést akar adni neki. Később úgy döntött, mégsem tereli jogi útra az esetet, ugyanis a felmondása ellenére még munkakapcsolatban áll az Eszenyi Enikő vezette intézménnyel. KultMTIPárizs előtt tisztelgett a Simpson családhttp://www.life.hu/kult/20151124-igy-emlekeztek-meg-a-parizsi-merenyletek-aldozatairol-a-simpson-csalad.htmlA sorozat legutóbbi epizódjában többen is kiszúrták, hogy a rajzfilmsorozat alkotói különleges rejtett elemekkel emlékeztek meg a párizsi merényletek áldozatairól. Kult--A Vastag-tesók éneklik a Toyboyt A Játékkészítőbenhttp://www.life.hu/kult/20151124-a-vastag-tesok-eneklik-a-toyboyt-a-jatekkeszitoben.htmlA tavaly bemutatott, A Játékkészítő című pop-show-musical egyik nagy slágere volt Hüvelyk Matyi dala, a Toyboy. Bár Hüvelyk Matyi nem lesz az idei darabban, de marad a dal, amit Babszem Jankó, azaz Vastag Csaba és öccse énekel majd. KultOrigoHoppá! Havas Jon visszatér a Trónok harcába?http://www.life.hu/kult/20151124-a-tronok-harca-sorozat-legujabb-plakatjan-havas-jon-verben-uszo-arca-lathato.htmlHavas Jon vérben úszó arca szítja az indulatokat a Trónok harca Twitter oldalára feltöltött plakáton. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.