Hurrá! Hungarikum lett a kürtős kalács

Forrás: globefooder.wordpress.com -
Hungarikum Magyarország kürtőskalács édesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Hungarikum Bizottság egyhangú döntéssel hungarikummá nyilvánította a kürtős kalácsot - jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter sajtótájékoztatón Budapesten.

A Hungarikum Bizottság minden segítséget megad a kürtős kalács jogi védelméhez - tette hozzá a miniszter, aki az erdélyi, a székely és a magyar hagyomány részének nevezte ezt az édességet.

Forrás: globefooder.wordpress.com

Erdélyben a magyar identitás kifejezője a kürtős kalács, amely a régi konyha kreativitását is jelképezi. A kürtős kalács 1990 után indult világhódító útjára és ma már sok országban megtalálható - indokolta a miniszter a hungarikumok közé sorolását.

Közlekedők figyelem! Gond volt a 4-es metróvalhttp://www.life.hu/news/20151203-nem-jar-a-4-es-metro-potlobuszokkal-szallitjak-az-utasokat-dolgoznak-a-probleman.htmlAz egész vonalon megszűnt a közlekedés a 4-es metró vonalán egy időre. A helyreállításig a BKK türelmet kért az utasoktól. A vonalon már helyreállt azóta a közlekedés. News--Terrortámadás is történhetett Kaliforniábanhttp://www.life.hu/news/20151203-terrortamadas-is-tortenhetett-kaliforniaban-san-bernardino-i-szocialis-ellatokozpontnal.htmlA BBC tudósítója szerint az FBI vizsgálja, hogy terrortámadás történt-e a kaliforniai San Bernardino egyik szociális ellátó központjában.NewsOrigoMegvan az eddigi legjobb kép Harry hercegrőlhttp://www.life.hu/news/20151202-harry-herceg-egy-kutyaval-raz-kezet-instagramon.htmlAkkor most a kutya, vagy a brit trónörökös cukibb ezen a képen? News--Kiforgatta vagyonából, elhagyta, majd beperelte felesége a hadirokkant katonáthttp://www.life.hu/news/20151202-simon-vaughan-hadirokkant-katonat-kiforgatta-vagyonabol-elhagyta-majd-beperelte-felesege.htmlBár végül Simon Vaughannak kedvezett a bíróság ítélete, a férfi édesanyja, Lynne továbbra is aggódik fiáért. News--Felvágta ereit a Buffy sztárjahttp://www.life.hu/news/20151202-nicholas-brendon-ongyilkos-akart-lenni-felvagta-ereit-a-buffy-sztarja.htmlNicholas Brendon öngyilkos akart lenni, egy konyhakéssel vágta fel ereit, de csak most vallott a történtekről egy tévéműsorban.News--Öngyilkos akart lenni Sinead O'Connor?http://www.life.hu/news/20151130-sinead-oconnor-enekesno-ongyilkos-akart-lenni-tuladagolta-a-gyogyszereit.htmlAz ír származású énekesnőt rendőrök mentették ki hotelszobájából, miután zavaros, öngyilkosságra utaló sorokat írt ki Facebook oldalára.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.