Tarolhat az Oscar-díjátadón a Saul fia

Forrás: AFP/Bertrand Langlois -
Oscar-díj jelölés kritikus magazin Saul fia Variety
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Variety filmes-tévés szaklap kritikusai öt kategóriában jelölnék Oscarra Nemes Jeles László rendező filmjét, a Saul fiát.

Egy hét, és az Amerikai Filmakadémia bejelenti a 2016-os Oscar-díj jelöltjeit. A Variety magazin filmkritikusai ennek kapcsán készítettek egy rendhagyó listát arról, mely filmeket, rendezőket, színészeket, forgatókönyveket és a többit jelölnék szívesen a filmes szakma legjobbjai közé.

Nemes Jeles László és Röhrig Géza a 68. cannes-i filmfesztiválon Forrás: AFP/Bertrand Langlois

Ezek alapján öt kategóriában is a jelöltek közé választották a Saul fiát: a legjobb film, a legjobb színész (Röhrig Géza), a legjobb rendező (Nemes Jeles László), a legjobb eredeti forgatókönyv (Nemes László és Clara Royer, illetve a legjobb operatőr (Erdély Mátyás) közé is bevették a cannes-i filmfesztiválon is tartolt magyar filmet. Egy másik magyar neve is szerepelt a listán: Mundruczó Kornélt a Fehér isten című filmjéért jelölték a kritikusok a legjobb rendezőnek járó díjért.

Lustálkodós szombatot tervezel? Ezekkel a filmekkel kapcsolj ki!http://www.life.hu/kult/20160102-ezeket-a-filmeket-nezd-januar-masodikan-szombaton.htmlHa úgy érzed, szükséged van még egy napra, amikor az ágyból sem kell kikelned, maximum a konyháig elsétálnod, hogy popcornt készíts, szerencsés napod van, hiszen jó filmeket nézhetsz ma a tévében. KultOrigoFűszerezd meg a hétvégét!http://www.life.hu/kult/20160107-kulturalis-programajanlo-januar-7-10.htmlAzt hiszed, az ünnepek után már csak a szürke hétköznapok várnak? Nagyon tévedsz! Meríts ötleteket tippjeinkből, hogy feldobd a hétvégédet néhány remek programmal. Kult--Tányérajkak, kopaszra borotvált fejek, nemiszerv-csonkítás, töltények a testenhttp://www.life.hu/kult/20160106-afrikai-eltunofelben-levo-torzsek-notagjainak-szimbolumai.htmlHogyan változnak a szépségideálok Afrikában? Balogh Boglárka újságíró a Törzsek és én című arcképsorozatában a rohamosan eltűnő kultúrákra, és azok egyedülálló értékeire próbálja felhívni a figyelmet. Kult--Az öt legdurvább coming out 2015-benhttp://www.life.hu/kult/20160104-az-ot-legdurvabb-coming-out-2015-ben-lily-rose-depp-miley-cyrus-holland-taylor-joel-grey-caitlyn.htmlHosszú az út a felismeréstől a kijelentésig. 2015-ben számos sztár tárta a nyilvánosság elé eddig féltve őrzött titkait: apukákból lett anyukák, panszexuálisok és melegek – íme, 2015 legdurvább coming outjai. Kult--5 idézet Stephenie Meyertől, a Twilight szerzőjétőlhttp://www.life.hu/kult/20160101-5-idezet-stephenie-meyertol-a-twilight-szerzojetol.htmlUgye ti is odáig vagytok az Alkonyat könyvekért? Ha olvastátok őket, akkor egy-egy gondolatot biztosan szívesen felelevenítetek belőle, ha pedig nem, akkor kedvcsinálóként olvashatjátok idézeteinket. Kult--5 kedvenc idézetünk a kedvenc Született feleségeinktőlhttp://www.life.hu/kult/20160102-5-kedvenc-idezet-a-szuletett-felesegekbol.htmlEmlékszel Bree, Suzan, Gaby és Lynette kalandos életére? Összeszedtünk neked néhány emlékezetes idézetet sokak Lila akác köz-beli képernyő-barátnőitől, a Született feleségektől. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.