Ez a 3 kedvenc filmünk a ma 70 éves David Lynch-től

David Lynch filmrendező születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
David Lynch  Arany Pálma díjas amerikai filmrendező munkássága nagy hatással volt az egész szakmára. Az összes filmje egyedi hangulatú, utánozhatatlan alkotás.

Radírfej

1977-ben, öt évnyi munka után fejezte be az alkotást, ami az első egész estés filmje volt. Történetét saját bevallása szerint részben feleség terhessége, részben pedig az apává válással kapcsolatos szorongása inspirálta.

Az elefántember

A film Joseph Merrick, az eltorzult külsejű “elefántember” történetét dolgozza fel. A múlt század végi Londonban játszódik, ahol jó pénzért, vásárban mutogatják a torzszülöttet, míg Frederick Treves a londoni kórház fiatal sebésze gondjaiba nem veszi őt.

Kék bársony

A film egy látszólag nyugalmas és békés kisvárosban játszódik, ahová megérkezik az ifjú Jeffrey Beaumont, aki a mezőn sétálva egy levágott emberi fülbe botlik. Ám hiába viszi be azt a rendőrségre, senki nem keresi a testrészt.

David Lynch

Lynch 1946-ban született Montana állam egyik kisvárosában Missoulában. A középiskola után Bostonban tanult a School of the Museum of Fine Arts-on. Több rövidfilmet készített az 1960-as években, mielőtt megrendezte volna az első egész estés játékfilmjét, a Radírfejet.

Világsztárok a legcikisebb reklámfilmekbenhttp://www.life.hu/kult/20160119-vilagsztarok-shakira-pierce-brosnan-hugh-jackman-kevin-coster-ashton-kutcher-antonio-banderas-uma.htmlVajon miért vállal el egy felkapott hollywoodi világsztár egy reklámfilmszerepet? Pénzért! Érkezik hamar a kézenfekvő válasz. De valóban szüksége van Antonio Banderasnak, Kevin Costnernek, Shakirának vagy éppen Uma Thurmannek egy ilyen munkára? A helyzet úgy fest, még a legnagyobbak közül is sokan gondolják úgy: van az a pénz, amiért korpásodhat a hajuk… Érthető vagy szánalmas próbálkozások? A világ legégőbb másfél percei következnek. KultAFPAudrey Hepburn, az igazi nő - 23 éve hunyt el a legendás színésznő! http://www.life.hu/kult/20160120-audrey-hepburn-az-orok-no-huszonharom-eve-hunyt-el-a-divatikon-emlekezunk-a-szinesznore.htmlA múlt század egyik legbájosabb, és leggyönyörűbb színésznője. Igazi díva, akinek stílusát a mai napig másolják a világ legnagyobb divatcégei. Az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) fáradhatatlan jószolgálati nagykövete. Egy fantasztikus asszony, aki igazi példakép lehet a 21. századi nők számára. Kult--Vin Diesel elárulta a Halálos iramban nyolcadik részének címét http://www.life.hu/kult/20160119-itt-a-halalos-iramban-uj-cime-vin-diesel-posztolt-egy-posztert-uj-szereplokkel-bovul-a-csapat.htmlA színész az Instagramján jelentette be a nyolcadik rész címét, és mellé egy posztert is posztolt. Új trilógia kezdődik, a csapat New Yorkot biztosan beveszi. Kult--Egy ágyban Marilynnel - Kiállítják a szexszimbólum ikonikus fényképeithttp://www.life.hu/kult/20160119-marilyn-monroe-szineszno-es-szexszimbolum-hires-fenykepeibol-nyilik-kiallitas-londonban.htmlMinden idők egyik leghíresebb és leggyönyörűbb színésznője egy szál ágyneműben csábítja a közönséget abba a londoni galériába, ahol hamarosan kiállítják a valaha készült legnevesebb képeit. KultOrigoAnton Gudim szarkasztikus illusztrációiért őrül meg most az internethttp://www.life.hu/kult/20160118-anton-gudim-orosz-muvesz-szarkasztikus-illusztracioiert-orul-meg-most-az-internet.htmlAz orosz művész vicces sorozata felül az internetes mémekre, vagy a vírusszerűen terjedő történetekre. Kult--Rajongók figyelem! Már könyvben is kapható az új Star Warshttp://www.life.hu/kult/20160117-star-wars-regeny-a-rajongok-ujabb-ereklyeje-mar-kaphato-a-tengerentulon.htmlA Csillagok háborúja fanoknak nem is indulhatna ennél jobban ez az év: a tengerentúlon kiadták a film hivatalos könyvváltozatát. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.