Élő adásban lett öngyilkos a riporternő - Most film készül róla

Forrás: Wikipédia -
öngyilkos Christine Chubbuck öngyilkosság élő adás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
1974. július 15-én Christine Chubbuck ezekkel a szavakkal fordult a nézőkhöz: „A Channel 40 mindig frissen, élőben szállítja a legfrissebb vért és kiontott beleket, én ehhez igazodva bemutatom önöknek az első öngyilkossági kísérletet." Ezt követően elővett egy fegyvert, és fejbe lőtte magát.

Az eset már kis híján feledésbe merült, az idei Sundance filmfesztiválon azonban két filmet is bemutatnak, ami ezt a témát dolgozza fel.

Forrás: Wikipédia

Az öngyilkosság pontos okát ma is sok titok övezi. Az biztos, hogy három héttel az eset előtt az öngyilkosság témájáról kezdett anyagot készíteni, amiről sok szakértőt is megkérdezett. Egy héttel a tragédia előtt műsorvezetőtársának azt is elárulta, hogy vett egy fegyvert, majd a férfi kérdésére, hogy mégis mire kell az neki, így felelt: "Támadt egy remek ötletem. Arra gondoltam, hogy behozom a melóba, és a műsorom közben agyonlövöm magam." A férfi viccnek gondolta az egészet, így különösebb jelentőséget nem tulajdonított neki. Amikor eldördült a fegyver, a tévénézők is sokan azt hitték, hogy ez valójában csak valami vicc.

Egyes vélemények szerint a 29 éves nőt a magány vitte bele a depresszióba, majd az öngyilkosságba. Csupán két férfivel volt kapcsolata, és szűz volt, ráadásul az egyik petefészkét már ki kellett venni, pedig nagyon szeretett volna babát. Azt is pletykálták, hogy reménytelen szerelem fűzte egyik kollégájához, George Peter Ryanhez, aki a műsorvezető egyik legjobb barátnőjével jött végül össze. Christine testvérének nyilatkozatai szerint viszont Christine kiábrándult a szenzációhajhász televíziózásból, ez vezetett az öngyilkosságához.

Forrás: Thinkstock

A tragédiáról készült felvételt a családnak adták, akik megsemmisítették azt. Most Antonio Campos Christine című filmje, illetve a Kate Plays Christine című dokumentumfilmje próbálja feltárni a 42 évvel ezelőtti eseményeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.