Mesés múzeum nyílik a tenger mélyén - Fotó!

Forrás: www.underwatersculpture.com -
művész tenger búvár mese múzeum
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tenger mélyén nyílik szoborpark a Kanári-szigetekhez tartozó Lanzarote közelében márciusban. A víz alatti múzeumban 35 alkotást helyeztek el a hétvégén a tengerfenéken.

Jason DeCaires Taylor brit szobrász, akinek hétköznapi élethelyzeteket ábrázoló, víz alatti művei már évek óta láthatók például a Karib-térségben fekvő Bahamák és a mexikói Cancún közelében, két éve dolgozik az életnagyságú emberalakokon, amelyek speciális cementből készülnek.

Tengeri szobor Forrás: www.underwatersculpture.com

A szobrok akár 300 évet is kibírnak épségben a sós vízben, ugyanakkor nem szennyezik a környezetet.

DeCaires alkotásai idővel a természet részévé válnak, megtelepednek rajtuk különféle tengeri növények és korallok, különleges látványvilágot létrehozva a búvárok számára.

A tervek szerint a művész 2017-ben készül el a múzeum összes, 400 alkotásával. A tárlat folyamatosan bővülni fog a következő több mint egy évben. Végleges kiterjedése 2500 négyzetméter lesz 12-15 méter közötti mélységben.

Szexuális zaklatással vádolnak egy soroksári tanárthttp://www.life.hu/news/20160202-allitolag-szexualisan-zaklatta-a-rabizott-diaklanyokat-egy-soroksari-tanar-nyomozas-indult.htmlA földrajztanárról azt állítják, hogy perverz vicceket mesélt az órán, jobb jegyet ajánlott a szexért cserébe, és célzásokat tett a diáklányok nemi életére. Az egyik diák szülei feljelentést tettek az ügyben. News--Meglátta az árnyékát a medve, messze lesz még a tavaszhttp://www.life.hu/news/20160202-a-nepi-hiedelem-szerint-ha-meglatja-az-arnyekat-a-medve-hosszu-tel-lesz.htmlA népi hiedelem szerint ha a téli álmából felébredő barnamedve meglátja az árnyékát február 2-án, akkor tovább tart a tél. News--Carmen Electra kiakadt: egy sztriptízbár élt vissza a fotójávalhttp://www.life.hu/news/20160202-carmen-electra-modell-fotojaval-egy-new-york-i-sztriptizbar-elt-vissza-instagramon.htmlA táncosnőből lett színésznő és modell beperelte az a New York-i bárt, amely Instagram oldalán jelentette meg a több évvel ezelőtt készült fotóját. News--Egy hajléktalan vizelte le Angelina Jolie és Brad Pitt otthonáthttp://www.life.hu/news/20160201-angelina-jolie-es-brad-pitt-otthonanal-pisilt-egy-hajlektalan-akit-majdnem-letartoztattak.htmlA jelek szerint nagyon szigorú és rendkívül alapos a sztárpár Hollywood Hills-i otthonának biztonsági szolgálata. News--Büszke lenne a fiára Michael Schumacherhttp://www.life.hu/news/20160201-michael-schumacher-fia-mick-schumacher-dobogos-helyen-vegzett-a-mrf-challenge-futamain.htmlA sílbalesetet szenvedett egykori Forma-1-es pilóta 16 éves fia, Mick Schumacher dobogóra állt a közel-keleti MRF Challenge zárófordulóján. News--Erről beszélgetett Leonardo DiCaprio és Ferenc pápahttp://www.life.hu/news/20160129-ferenc-papa-a-kornyezetvedelemrol-diskuralt-leonardo-dicaprioval.htmlFerenc pápa csütörtökön fogadta a Vatikánban Leonardo DiCapriot, aki - miután olaszul köszöntötte a katolikus egyházfőt - a környezetvédelemről diskurált vele, majd átadott egy csekket a pápa "szívének kedves" jótékonysági kezdeményezések támogatására. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.