Ha február, akkor farsang! Irány egy szuper jelmezes buli, vagy kapd fel a busóálarcot, és hívogasd a tavaszt Mohácson. Természetesen a Life.hu e heti ajánlójában még sok remek programról olvashatsz. Íme!

1. Lajkó Félix Citerásparty
Február 5.
Akvárium Klub

Jó ideje nem láthattuk már Lajkó Félixet és legkedvesebb gyerekkori hangszerét, a citerát egy színpadon. Február 5-én itt a soha vissza nem térő alkalom, hiszen az Akvárium Klubban ismét új dimenziók nyílnak eme csodálatos hangszer által.

Lajkó FélixFotó: Hajdu András/lajkofelix.hu

2. A titkos tudomány - hajuknál fogva lógó nők
Február 11-12.
Trafó Kortárs Művészetek Háza

Két finn cirkuszista teljesen egyedül kutatta fel a titkos technikát, és két év alatt meg is tanulták. Készítettek belőle egy előadást, amiben nemcsak hogy végig lógnak, de mutatványoznak is, és körüljárják a hajjal kapcsolatos sztereotípiákat. Hajuknál fogva rángatott szeretők, amazonok, termékeny anyák lesznek... Az előadás világa Alíz csodaországára emlékeztet, és rengeteg humort rejt magában. Nézd meg az előadást a Trafóban!

A hajuknál fogva lógó nőkForrás: Trafó

3. Űrfarsang
Február 5.
Mika Tivadar mulató

Itt az űrfarsang, öltözz fel bármilyen űrdivat szerint, lehetsz Pirx kapitánytól kezdve Han Solón keresztül Mr. Spockig bárki, bármelyik galaxisból, bármilyen bolygóról származó, bármelyik fajhoz tartozó űrlény, de lehetsz sima űrhajós is, lényeg, hogy valahonnan az űrből gyere. Hajrá E.T.-k és Darth Vaderek, Gagarinok és Farkas Bercik, irány a Mika Tivadar mulató!

Star Wars-találkozóForrás: AFP/Nicolas Armer

4. Cseh Filmkarnevál
Február 3-7.
Toldi mozi

Nemcsak a farsangi forgatagokban lehet karneválozni, hanem a moziszékben ülve is. Eljött ugyanis a Cseh Filmkarnevál ideje. A Toldi moziban február 3-7. között bemutatják az aktuális cseh filmtermés legjavát, valamint egy retrospektív sorozattal köszöntik a rendszerváltás utáni cseh filmgyártás egyik legsikeresebb párosát, apát és fiát, Zdeněk Svěrák és Jan Svěrák alkotókat.

Toldi moziForrás: Toldi mozi

5. Mohácsi busójárás
Február 4-9.
Mohács

Reggeltől estig remek hangulatban űzheted a telet február 4-9-ig Mohácson. Családi programok, koncertek, népművészeti programok várnak rád az évtizedek óta méltán híres busójáráson.

Mohácsi busójárásForrás: MTI/Ujvári Sándor