Űzd el a telet, csalogasd a tavaszt!

zene kulturális programajánló kultúra hétvége koncert program programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha február, akkor farsang! Irány egy szuper jelmezes buli, vagy kapd fel a busóálarcot, és hívogasd a tavaszt Mohácson. Természetesen a Life.hu e heti ajánlójában még sok remek programról olvashatsz. Íme!

1. Lajkó Félix Citerásparty
Február 5.
Akvárium Klub

Jó ideje nem láthattuk már Lajkó Félixet és legkedvesebb gyerekkori hangszerét, a citerát egy színpadon. Február 5-én itt a soha vissza nem térő alkalom, hiszen az Akvárium Klubban ismét új dimenziók nyílnak eme csodálatos hangszer által.

Lajkó Félix Fotó: Hajdu András/lajkofelix.hu

2. A titkos tudomány - hajuknál fogva lógó nők
Február 11-12.
Trafó Kortárs Művészetek Háza

Két finn cirkuszista teljesen egyedül kutatta fel a titkos technikát, és két év alatt meg is tanulták. Készítettek belőle egy előadást, amiben nemcsak hogy végig lógnak, de mutatványoznak is, és körüljárják a hajjal kapcsolatos sztereotípiákat. Hajuknál fogva rángatott szeretők, amazonok, termékeny anyák lesznek... Az előadás világa Alíz csodaországára emlékeztet, és rengeteg humort rejt magában. Nézd meg az előadást a Trafóban!

A hajuknál fogva lógó nők Forrás: Trafó

3. Űrfarsang
Február 5.
Mika Tivadar mulató

Itt az űrfarsang, öltözz fel bármilyen űrdivat szerint, lehetsz Pirx kapitánytól kezdve Han Solón keresztül Mr. Spockig bárki, bármelyik galaxisból, bármilyen bolygóról származó, bármelyik fajhoz tartozó űrlény, de lehetsz sima űrhajós is, lényeg, hogy valahonnan az űrből gyere. Hajrá E.T.-k és Darth Vaderek, Gagarinok és Farkas Bercik, irány a Mika Tivadar mulató!

Star Wars-találkozó Forrás: AFP/Nicolas Armer

4. Cseh Filmkarnevál
Február 3-7.
Toldi mozi

Nemcsak a farsangi forgatagokban lehet karneválozni, hanem a moziszékben ülve is. Eljött ugyanis a Cseh Filmkarnevál ideje. A Toldi moziban február 3-7. között bemutatják az aktuális cseh filmtermés legjavát, valamint egy retrospektív sorozattal köszöntik a rendszerváltás utáni cseh filmgyártás egyik legsikeresebb párosát, apát és fiát, Zdeněk Svěrák és Jan Svěrák alkotókat.

Toldi mozi Forrás: Toldi mozi

5. Mohácsi busójárás
Február 4-9.
Mohács

Reggeltől estig remek hangulatban űzheted a telet február 4-9-ig Mohácson. Családi programok, koncertek, népművészeti programok várnak rád az évtizedek óta méltán híres busójáráson.

Mohácsi busójárás Forrás: MTI/Ujvári Sándor
144 éves hajóroncsot találtakhttp://www.life.hu/kult/20160107-144-eves-hajoroncsot-talaltak.html19. századból származó bálna vadász hajóra bukkantak a régészek.Kult--Visszatér MacGyver, csak fiatalabb kiadásbanhttp://www.life.hu/kult/20160203-pilot-sorozat-macgyver-james-wan.htmlEgyre biztosabb, hogy Macgyver visszatér a képernyőkre, ugyanis a CBS amerikai tévécsatorna berendelt egy pilotepizódot a sorozatból, és most újabb részletek derültek ki a folytatással kapcsolatban. KultOrigoKate Winslet: Rose kinyírta Jacket a Titanicban! http://www.life.hu/kult/20160203-titanic-jack-felfert-volna-az-ajtora-kate-winslet-nyilatkozott-a-vitas-filmjelenetrol.htmlA színésznő Jimmy Kimmel beszélgetős műsorában mondta el, hogy szerinte igenis elfértek volna ketten azon a bizonyos ajtón, így a főszereplő feleslegesen fagyott meg a jeges vízben. Kult--Penelope Cruz hamarosan Budapesten forgathttp://www.life.hu/kult/20160202-penelope-cruz-februarban-budapestre-jon.htmlMi a közös az alábbi színészekben: Charlize Theron, Keira Knightley, Ryan Gosling, Harrison Ford és Penelopé Cruz? Olvass tovább, ha szabad a gazda! KultAFPVíz alatti múzeum nyílik a Kanári-szigeteknélhttp://www.life.hu/kult/20160203-szoborpark-jason-decaires-taylor-kanari-szigetek.htmlA tengerfenékre költözik 400 életnagyságú, emberalakú szobor a Kanári-szigetekhez tartozó Lanzarote közelében. A beköltözés várhatóan 2017-ben fejeződik be, de 35 alkotás a hétvégén már a 12-15 méter közötti mélységben landolt. KultOrigoPenelope Cruz hamarosan Budapesten forgathttp://www.life.hu/kult/20160202-penelope-cruz-februarban-budapestre-jon.htmlMi a közös az alábbi színészekben: Charlize Theron, Keira Knightley, Ryan Gosling, Harrison Ford és Penelopé Cruz? Olvass tovább, ha szabad a gazda! KultAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.