Lengyel Tamás különleges feladatot kapott

Forrás: Vígszínház -
Lengyel Tamás színház Vígszínház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lengyel Tamás a Vígszínház társulatával ma este és holnap délután vendégszerepel a Reims Scéne D’Europe művészeti fesztiválon. A revizor című előadás mai próbája egy meglepetést is tartogatott a színésznek.

2016. február 5-én és 6-án két alkalommal láthatja a Vígszínház és a Szputnyik Hajózási Társaság közös produkcióját, Bodó Viktor rendezését, A revizort a francia közönség. A művészek magyar nyelven játsszák a darabot, a fesztiválra érkező érdeklődőknek pedig francia és angol nyelven feliratozzák. Lengyel Tamás az előadásban Ivan Hlesztakov tisztviselőt alakítja, aki ma este és holnap délután egy francia mondattal 'kiszól' majd a helyi közönséghez.

Forrás: Vígszínház

„Nem tanultam franciául soha, angolul és németül beszélek a magyar mellett” - árulta el Lengyel Tamás, aki a ma délutáni reimsi próba előtt tudta meg, hogy franciául is meg kell szólalnia az előadásban. „Sokszor voltam már Párizsban, vagy egyéb francia nyelvterületen, mindig nehéz dolog volt megtalálni a közös nyelvet, ahol nem beszélnek angolul.”
Tamás egy tolmács segítségével hamar elsajátította a mondatot, amit este hallhat majd a reimsi közönség. A város bebarangolása az előadások mellett egyelőre még várat magára. „Sajnos sokat nem láttam még Reimsből, de nagyon helyes kis városnak tűnik. Talán az előadások után lesz majd még egy kis időm felfedezni” - tette hozzá Tamás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.