Az opera egyik legnagyobb csillaga és kétség kívül legkarizmatikusabb személyisége lesz az Operaház idei tematikus eseményének, a Shakespeare Estélynek a sztárvendége. Fél évszázados karrierrel a háta mögött Plácido Domingót elmondása szerint egyetlen dolog, a közönség öröme élteti.

Közvetlensége, embersége és humora magával ragadó, és mind arról árulkodnak, hogy Plácido Domingo rendelkezik azzal a fajta természetességgel, melyet csupán a legnagyobb művészek birtokolnak. Istenadta tehetsége mellett talán többek közt ennek is köszönhető, hogy a spanyol operaénekes csillaga már évtizedek óta olyan kitartóan ragyog. 

Plácido Domingo megérkezik az OperaházbaFotó: Dudás Szabolcs - Origo

Annak ellenére pedig, hogy Plácido Domingo immár fél évszázada van jelen a világ legismertebb színpadain, állítása szerint még mindig a közönség öröme élteti – az hat rá a legnagyobb inspirációként. Emellett azonban hatalmas felelősség is számára, művészként ugyanis azt érzi, kötelessége élményt nyújtani az embereknek, elérni, hogy amikor beülnek az operába, arra a néhány órára elfelejtsék a gondjaikat. "Miattuk érdemes csinálni, miattuk nem tudja az ember otthagyni a színpadot annyi év elteltével sem" - mondta a Magyar Állami Operaházban rendezett szűk körű sajtóbeszélgetésen a Shakespeare Estély sztárvendége, Plácido Domingo, aki az opera jövőjéről is beszélt.

Elárulta, hisz a műfaj halhatatlanságában, és hiszi, hogy amíg az emberekben ott lakozik a romantika és a szentimentalitás, addig az operának helye lesz ebben a világban. Akár garantálni is tudom, hogy az opera örökké élni fog" - tette hozzá a Három Tenor egyike, aki 29 évvel ezelőtt lépett utoljára magyar színpadra, az Operaházban azonban még sosem énekelt. Elmondása szerint ezért is jelent számára hatalmas megtiszteltetést, hogy február 6-án, a Shakespeare Estély sztárvendégeként léphet fel a dalszínházban.

Kövesd élőben a Shakespeare Estélyt!
Kíváncsi vagy rá, mi történik az Operaház idei nagyszabású eseményén, a Shakespeare Estélyen? Kivel érkeznek a hírességek, milyen ruhába bújnak, és hogyan báloznak hajnalig? A Life.hu élőben közvetíti majd az eseményt, így percről percre végigkövetheted, mi zajlik az ország legimpozánsabb estélyén.

„Nagyon örülök, hogy újra Magyarországon, és a csodálatos fővárosukban, Budapesten lehetek, melyet minden alkalommal, amikor idelátogatok, csak még gyönyörűbbnek találok” – mondta Plácido Domingo, aki az operaáriák mellett többek közt spanyol zarzuelát is énekel majd a Shakespeare Estélyen

Az év legfényesebb eseményére készül az Operaház
Sosem látott pompa és egy hagyomány, mely évről évre újjáéled. Az Operaház által szervezett éves, tematikus eseményt idén február 6-án Shakespeare Estély címmel rendezik meg. A sztárvendég Plácido Domingo lesz, az Operát pedig idén először megnyitják a legszélesebb közönség előtt. Olvasd el a Life.hu cikkét!