A makrancos Kata balettje után történt egy kis malőr, az előadást követően nem ment le időben a függöny. Ez kis  bosszúságot okozott a háttérben készülődőknek. Wiliam Shakespeare A Makrancos Kata című műve alapján készült balett a közönség nagy kedvence, a mókás történet és a bámulatos táncos elemek mindenkit elvarázsolnak. Most is így történt.  

 A férfi szerepet megformáló sármos Apáti Bence rajong a sportért: bokszol, karatézik, motorozik a balett mellett. A bokszedzéseken kezdetben nem is mondta az edzőtársainak, hogy balettozik. A gyönyörű és kecses mozgású Starostina Kristinát tavaly az év kartárcosának választotta a Magyar Állami Operaház.

Forrás: Polyak Attila


"Annak ellenére, hogy korabeli ruhában kellett táncolnom, viszonylag könnyen tudtam mozogni. Táncoltam már olyan jelmezben is korábban, amiben sokkal kötöttebb volt a mozgásom. Mielőtt színpadra lépek, három órán át melegítek, így volt ez most is, és közvetlenül a színpadra lépés előtt keresztet is vetettem. Bevallom, nagyon izgultam, hiszen egy élő legenda, Plácido Domingo után színpadra lépni nagy kihívás, annak ellenére, hogy ő nem táncos. Ezzel a gondolattal már két hete barátkozom. Nehéz lesz ez után az este után hazamenni és letenni a szerepet, általában nehezen tudok egy-egy előadás után visszatérni a hétköznapokba" - nyilatkozta Apáti Bence a fellépés után