Íme az öt kedvenc idézetünk a ma 50 éves Csernus Imrétől

Fotó: Faluhelyi Fanni/Life.hu -
idézet Csernus Imre pszichiáter születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magyar pszichiáter stílusát rengetegen kedvelik, hiszen nyers és szókimondó stílusával sokan tudnak azonosulni. Születésnapja alkalmából összeszedtük azokat az általunk kiválasztott gondolatokat, melyeket a legszívesebben idézünk tőle. 

"Az embereknek fogalmuk sincs arról, hogy csak annyi szeretetet és megbecsülést fognak kapni másoktól, amennyit maguknak adnak. Sokan azt hiszik, annyi tiszteletet kapnak majd a másiktól, amennyit neki adnak. Ez hazugság. Nem működik."

Fotó: Faluhelyi Fanni/Life.hu

"Relatív dolog, hogy kinek mi a szép. Az én szememben az a szép, aki szépnek érzi magát, és úgy is viselkedik. Általában különben azt tartom szépnek, ami nem szimmetrikus. Pedig a világ azt kommunikálja, hogy legyen szimmetrikus alakod, arcod, orrod, hajad, ruhád. De szerintem magadhoz képest kell jól érezned magad."

"Önbizalom nélkül nincs siker, csak félelem és görcsök. Mindenki annyi tiszteletet és megbecsülést kap a másiktól, amennyire önmagát tiszteli."

"A nő attól lesz nő, ha az élete különböző területeit illetően büszke magára, mert mindent megtett, amit tudott és érzett."

Csernus Imre: "Idézőjeles szerelmek, lájkvadász kapcsolatok"

Szily Nóra érdekes interjút készített a magyar pszichiáterrel, melyben Csernus kemény kritikát fogalmazott meg a mai párkapcsolatokról. Olvasd el, hogy mitől is leszel igazán boldog. Kattints ide!
Íme a legkirályabb Oscar-fotó! Így utazott haza a magyar szoborhttp://www.life.hu/kult/20160302-a-saul-fia-oscar-dija-igy-utazott-haza-vicces-foto-kerult-fel-los-angeles-repter.htmlElképesztően vicces képet készített a Saul fia fotósa, Hermann Ildikó a Los Angeles-i repülőtéren. A biztonságiak biztosan meglepődtek, amikor kiszúrták az aranyszobrocskát. KultFotó: Polyák Attila - OrigoŐk lesznek az új Dirty Dancing főszereplőihttp://www.life.hu/kult/20160225-ekezik-a-dirty-dancing-remake.htmlLe merjük fogadni, hogy az egész világ izgatottan várja a Dirty Dancing modern változatát. Most pedig végre az is kiderült, hogy kik játsszák majd a főszerepeket! KultOrigoA Mad Max 6, A visszatérő 3 aranyszobrot söpört be - Ők az Oscar-díj nyertesei!http://www.life.hu/kult/20160229-a-2016os-oscar-dij-nyertesei.htmlSzámunkra az egész este a Saul fiáról szólt: a várakozásról, majd az örömről, hogy újra Oscar-díjat kapott egy magyar film. De nézzük, kik voltak még az este nagy nyertesei. KultOrigoVégre! Leonardo DiCaprio megkapta az Oscar-díjathttp://www.life.hu/kult/20160229-leonardo-dicaprio-oscar-dijat-kapott-a-szinesz-annyi-ev-utan-atvehette-a-dijat.htmlTöbb millióan egyszerre sikíthattak fel, amikor kimondták a színész nevét a színpadon. Annyi év után a sztár átvehette azt az aranyszobrocskát, amiért lassan 25 éve dolgozik. Kult--Orbán Viktor a Saul fia Oscar-díjáról: "A magyar film nagy napja. Mindenkinek köszönjük"http://www.life.hu/kult/20160229-orban-viktor-miniszterelnok-reagalt-a-saul-fia-oscar-dijara-nemes-jeles-laszlo-filmjere.html"A magyar film nagy napja. Mindenkinek köszönjük" - írta Facebook-oldalán a magyar miniszterelnök. Arra a hírre reagált így, hogy hétfőn hajnalban kiderült, a 39 éves Nemes Jeles László Saul fia című holokausztfilmje nyerte meg idén a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscart. Kult--Nem volt könnyű, de lenyomta Sylvester Stallonét: Mark Rylance a legjobb férfi mellékszereplőhttp://www.life.hu/kult/20160229-mark-rylance-a-legjobb-ferfi-mellekszereplo-nem-volt-konnyu-de-lenyomta-sylvester-stallonet.htmlMark Ruffalónak lehetett a legnehezebb, amikor bejelentették, hogy a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat nem ő, hanem kollégája, Mark Rylance kapja. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.