Szörnyű bűntettek elkövetői, akik végül megkapták megérdemelt büntetésüket. Cikkünkben a világ legszörnyűbb sorozatgyilkosait gyűjtöttük össze. Jobb, ha csak így nézel szembe velük! 

Az ukrán szörnyeteg: Anatolij Onoprienko 

Amikor 1996-ban letartóztatták, Anatolij hosszú hallgatás után végül elismerte, hogy korábban 52 ember életét vette el, a lehető legkülönbözőbb módokon, először 1989-ben ölt. Akkoriban kisebb betörésekből, lopásokból származó pénzekből élt. Egyik éjszaka, amikor egy félreeső házat próbált kirabolni a városon kívül, a tulajdonosok felébredtek, és mivel Anatolij tartott a szemtanúk vallomásától, az egész családot – a két szülőt és nyolc gyermeküket – hidegvérrel lemészárolta. Nem sokkal ez után egy autóban ülő családdal végzett, köztük egy tizenegy éves kisfiúval. „Eredetileg az autót akartam kirabolni” – vallotta. „Akkoriban még teljesen más ember voltam. Ha tudtam volna, hogy van valaki benne, inkább lelépek” – tette hozzá. Állítása szerint nem lelte örömét a gyilkolásban. 

Forrás: alchetron.com

A hullák rondák. Bűzlenek, és valamiféle negatív vibrálás veszi körül őket. Miután megöltem azokat az embereket a kocsiban, két órán keresztül ültem a holttestek között, és azon töprengtem, hogy mihez kezdjek velük. A szag elviselhetetlen volt.” 

– mondta később vallomásában. Éveken át gyilkolt, korra, nemre való tekintet nélkül bárkit, mire végül elfogták. 

„A természet tévedése vagyok”: Andrij Csikatilo 

A rosztovi rémként ismertté vált sorozatgyilkos 56 gyilkosságot ismert be, de a nyomozás adatai szerint az áldozatok száma elérhette a 65-öt is. A gyilkosságok nagy részét a Rosztovi területen követte el, de gyilkolt Ukrajnában és Üzbegisztánban is. A tanárként dolgozó férfi nevéhez számos szexuális erőszak és csonkítás is kötődik: egyik tanítványát szexuálisan bántalmazta, aminek következtében eltanácsolták a tanári pályától. Ez után Andrij egy kilencéves kislánnyal próbálkozott, de miután a fojtogatás közbeni orgazmusa elmaradt, halálra verte a gyermeket. Néhány év szünet után a 17 éves tinédzsert, Lariszát csábította el a közeli erdőbe, ahol megerőszakolta, és megcsonkította, mellbimbóit letépte. Sokan jutottak még Larisza sorsára, nemcsak fiatal lányok, de egészen kicsi fiúk is: az egyébként nős, kétgyermekes családapa legfiatalabb áldozata egy nyolcéves kisfiú volt. 1990-ben, az első gyilkossága után 12 évvel sikerült Csikatilót elfogni. A vallatás során megtört és összesen 56 gyilkosságot vallott be, de ebből csak 53-at tudtak rábizonyítani: 31 nőt és 22 férfit. Andrij Csikatilót golyó általi halálra ítélték, és 1994. február 5-én agyonlőtték.

Forrás: AFP/Alexander Pogotov

Afganisztán legtermékenyebb sorozatgyilkosa: Abul Dzsabár 

Amikor Abult letartóztatták, 300 férfi és fiatal fiú megerőszakolásával és megölésével vádolták. Kiszemelt áldozatait elfogta, megkötözte, megerőszakolta, majd az aktus közben a turbánjával megfojtotta. Végül mindössze 65 esetet sikerült rábizonyítani, de ez már elég volt ahhoz, hogy 1970-ben letartóztassák, és még ugyanebben az évben felakasszák. 

Forrás: alchetron.com

A gyilkos szörny: Jang Hszinhaj 

A Kínában Szörny Gyilkosként ismert férfi 1999 és 2003 között 67 embert ölt meg, 24 nőt pedig megerőszakolt négy évig tartó ámokfutása alatt. Áldozataival a saját házukban végzett különféle szúró, vágó eszközökkel. Teljes családokat irtott ki, előszeretettel használt kalapácsot és húsbárdot. Elfogása után nem tudta megmondani, miért gyilkolt, valós indítékot egyetlen esetben sem tudott felmutatni. A férfit 2004-ben végezték ki. 

Forrás: murderpedia.org

A kalapácsos gyilkos: Kampatimar Shankariya 

A 27 éves indiai fiatalembert 1979-ben ítélték el, miután sikerült rábizonyítani több mint 70 gyilkosságot, amit mindössze két év leforgása alatt követett el. Shankariya sem tudott igazán megfelelő indokot adni ámokfutására, annyit mondott a rendőröknek, hogy örömet okoztak neki a gyilkosságok. Minden áldozatával egy kalapáccsal végzett. 

Forrás: Youtube

A teflonérzelmű: Gary Ridgway 

Gary Ridgway autófényező 17 éven át gyilkolta a nőket, főleg a társadalom peremén élő prostituáltakat, drogosokat és hazulról elszökött lányokat, miután megerőszakolta őket a házában vagy a teherautójában. A Green River-i gyilkosként emlegették a Seattle déli részét rettegésben tartó sorozatgyilkost, mivel áldozatai többségét a folyóba dobta, vagy a part mentén rejtette el. 2003-as elítélésekor a bíró "teflonérzelműnek" nyilvánította, mert hiányzott belőle minden együttérzés, szánalom az áldozatai iránt. 2011-ben, miközben negyvennyolcszoros életfogytiglani börtönbüntetését töltötte, vallotta be a 49. áldozatának meggyilkolását. Gary Ridgway jelenleg is börtönben van. 

Forrás: AFP/Elaine Thompson

A brazil mészáros: Pedro Filho 

A bántalmazó kapcsolatból, sérült koponyával született Filho Brazíliában látta meg a napvilágot. A nagy szegénységben élő fiú gyerekkora óta gyilkolt, sorozatgyilkossá akkor vált, amikor egy számára kedves nőt, Mariát meggyilkolták egy bandaháborúban. A 18 éves fiú ekkor döntött úgy, hogy megkeresi Maria gyilkosát, és a bandaháború résztvevőit egyesével megkínozta és megölte. 28 évre ítélték el, de Brazíliában 30 évnél többet nem tölthetnek le a rabok. Azt állítják róla, hogy száz embernél is többet ölt meg, köztük az édesapját is, akinek evett is egy darabot a szívéből. A börtönévei alatt további gyilkosságokat követett el. 

Forrás: Youtube