Ők lettek az idei Fonogramon díjátadó abszolút győztesei: Íme, a lista!

zene wellhello Fonogram-díj díjátadó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Turbo, a WellHello, a Vad Fruttik, a Brains, Deniz, Kis Grófo, Szűcs Gabi, a Balázs Elemér Group, a Firkin és a Margaret Island is Fonogram-díjat kapott szerdán a Várkert Bazárban rendezett gálaesten. Az életműdíjat Frenreisz Károly és Hegedűs László vehette át. 

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MaHaSZ) által rendezett díjátadón tizenkét hazai és hat külföldi kategóriában adták át a szakmai zsűri által odaítélt Fonogram-díjakat. Az év hazai klasszikus pop-rock albuma vagy hangfelvétele a Turbo Lullabies For Awakening című albuma lett, a hazai modern pop-rock kategóriában a WellHello futott be, ezúttal Elnöki ügy/Gyere és táncolj/Késő már/Emlékszem, Sopronban című dalaival. Az év hazai alternatív vagy indie rock albumának vagy hangfelvételének a Vad Fruttik Tudom milyen című lemezét választották.

Forrás: Facebook/Wellhello

Az év hazai elektronikus zenei albuma vagy hangfelvétele a Brains Stand Firm/Balance című két száma lett, a hazai rap vagy hip-hop felvételek között Deniz dalcsokra, A nép hangja/Csoda/Elegem van/Holnapután/Sehogysejó, a hazai hard rock vagy metál kategóriában az Ozone Mama Sonic Glory című anyaga győzött.

Az év hazai hagyományos slágerzenei albuma vagy hangfelvétele Kis Grófo Bulibárója lett, a hazai kortárs szórakoztató zenei kategória győztese Szűcs Gabi és a Tűsarkú lépteim, az év hazai gyermekalbuma Gubás Gabi Bergengóciából jöttünk-je lett, az év felfedezettje a Margaret Island.

Forrás: Pozsonyi Roland

Az év hazai dzsessz albuma kategóriában a Balázs Elemér Group 15/Örök szerelem című lemeze bizonyult a legjobbnak, az év hazai világ- vagy népzenei albuma a Firkin Finger in the Pie című produkciója lett.

Idén is díjazták azon külföldi kiadók lemezeit, amelyek a hazai piacon is jelen vannak. Az év külföldi klasszikus pop-rock albuma vagy hangfelvétele Adele 25-ja, az év külföldi modern pop-rock albuma vagy hangfelvétele Ellie Goulding Deliriumja lett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.