Merülj el az illúziók világában: íme, a hétvége legütősebb programjai!

pécs2016 színház kultúra mozi hétvég programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mozi, színház, és érdekes előadás is szerepel a listán, úgyhogy bárki megtalálja a kedvére valót a következő összeállításunkban. Nem kell bezárkoznod, hiszen a jó idő közeledtével egyre több szabadtéri program vár rád, főleg a belvárosban. Vedd elő a naptárad, és írd be a következő eseményeket.

Pécsi Országos Színháztalálkozó

Pécs

Június 9-18.

A Pécsi Országos Színházi Találkozó Versenyével egy időben a Zsolnay Negyedben, napi 24 órában zajlóPOSZT Fesztivál nívós kulturális programokat és minőségi kikapcsolódást nyújt a közönségnek, akik a bérlet, illetve karszalag megvásárlásával a fesztiválprogram minden eseményére, előadására, kiállítására, programjára, illetve koncertjére ellátogathatnak. A Fesztiválprogram egyik alappillérét a Kodály Központban bemutatásra kerülő, exkluzív POSZT bemutatja estek képezik. Az előadások Európa egyik legszebb, legtökéletesebb akusztikájú hangversenytermében tekinthetőek, illetve hallgathatóak meg. Színházi előadások, vígjátékok, musicaleket, balett- és operaelőadások, hangversenyek, önálló estek, cirkuszi előadások, könnyűzenei koncertek között egyaránt válogathatnak az érdeklődők. További információkat itt olvashatsz!

Forrás: Dreamstime

Születésnap

Vénusz színház

Váratlanul két férfi toppan be egy különös "vendégpanzióba" egy angol tengerparti nyaralóhelyen. Különös ez a panzió, mert a tulajdonosok, az elvirágzó szépségű asszony, Meg és "nyugágyellenőrként" dolgozó férje egyáltalán nem vár új vendégeket. Elég nekik az az egy, aki immár egy éve ott lakik náluk: Stanley, a valamikori zongoraművész, aki iránt Meg gyengéd érzelmeket táplál. A születésnap egyik első méltatója így írt a színdarabról: "Teatralitásában magával ragadó. Szellemes. Szereplői elbűvölőek. A cselekmény, amely a maga verbális arabeszkjeivel egy felállított csapda lecsappanásából áll, elsőrangú."

Forrás: Vénusz színház

Szemfényvesztők 2

A Cinema City összes mozijában

A négy lovas (Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco, Lizzy Caplan), valamint az előző részben rendőrnyomozóként feltűnő, titokzatos és karizmatikus Dylan (Mark Ruffalo) ismét feladja a közönségnek a leckét, miközben tovább feszegetik a színpadi illúziókeltés határait, és bejárják az egész földtekét.

Ludwig Passion

LUDWIG Múzeum

Április 16 - Június 16.

Április 16-án veszi kezdetét a 2 kiállítást, 2 fesztivált és közel 40 kapcsolódó programot felvonultató művészeti és kulturális eseménysorozat, a Ludwig Passion. A tízhetes esemény keretében filmvetítések, előadások, különleges koncertek, rendhagyó tárlatvezetések jelentik a programot, és majd félszáz sztár lesz a Ludwig Múzeum vendége.

Forrás: Dreamstime

10 lenyűgöző kép Kínáról, ahogyan még sohasem láthattadhttp://www.life.hu/kult/20160608-10-lenyugozo-kep-kinarol-ahogyan-eddig-meg-sohasem-lathattad.htmlA Liang-hegy mélyén élő etnikai kisebbség, a yi-k mindennapjait örökítette meg Li Fan fotóművész, akit teljesen lenyűgözött a civilizációtól távoli, hagyományőrző életmódjuk. KultOrigoQuimby: "A részeg partik nyomai most látszódnak meg igazán" http://www.life.hu/kult/20160608-quimby-interju-varga-liviussal-es-gerdesits-ferenccel-fesztival-es-politika-a-zenekarban.htmlIdén tölti be 25. születésnapját hazánk egyik legnépszerűbb zenekara. A fiúk az ünneplés mellett persze nem feledkeznek meg a kemény munkáról sem, mely az elkövetkezendő hónapokban vár rájuk: hamarosan kezdetét veszi a fesztiválszezon, készülőben egy új lemez, november 26-án pedig egy születésnapi nagykoncerttel örvendeztetik meg a rajongókat. Ennyi év elteltével az ember bátran mondhatja, hogy már nincs olyan dolog, melyet ne élt volna meg. Vagy mégsem? KultFotó: Mudra László - OrigoNáci tinitől a balfácán magánkopóig: Ryan Gosling 7+1 legemlékezetesebb szerepehttp://www.life.hu/kult/20160603-ryan-gosling-legemlekezetesebb-szerepei-a-hitetlen-fel-nelson-plasztik-szerelem-kek-valentin-orult.htmlMár játsszák a mozik a Rendes fickókat, amelyben Ryan Gosling parádézik Russell Crowe oldalán a karrierje egyik legjobb alakításával – ez pedig kiváló alkalmat adott nekünk arra, hogy listára gyűjtsük a színészként is kiemelkedő szépfiú eddigi legfontosabb szerepeit. Kult--Lázadó vadóc, dögös szexszimbólum, boldog családanya - Angelina Jolie 41 éveshttp://www.life.hu/kult/20160603-angelina-jolie-szineszno-41-eves-lett.htmlÉlete első Oscar-jelölését 24 évesen kapta, és rögtön díjra is váltotta. Mint egy hurrikán söpört végig Hollywoodon, és néhány év alatt az egyik legjobban fizetett és legismertebb színésznők egyike lett. Sikerei csúcsán élete 180 fokos fordulatot vett: a megzabolázhatatlan vadóc Brad Pitt mellett humanitárius missziókat vállaló, környezettudatos, gyermekszerető családanyává vált. Angelina Jolie ma 41 éves. KultOrigoDancs Annamari: “Volt már bőrömből kivetkőzős állapotom”http://www.life.hu/kult/20160531-dancs-annamari-vallott-a-szerelemrol-es-feltekenysegrol-is.htmlA gyönyörű énekesnő, Kerényi Miklós Máté párja bevallotta, hogy mit jelent számára a szerelem, ahogy azt is, hogy felüti-e néha a fejét a féltékenység. KultOrigoA hétköznapi hősök lesznek az idei Múzeumok éjszakája főszereplőihttp://www.life.hu/kult/20160529-a-hetkoznapi-hosok-lesznek-az-idei-muzeumok-ejszakaja-foszereploi.htmlA hétköznapi hősök, felfedezők és az újítók lesznek idén a Múzeumok éjszakája főszereplői, akikkel június 25-én a fővárosban csaknem 80 programon ismerkedhetnek meg a látogatók. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.