Magyar film is díjat nyert a világ legrangosabb animációs fesztiválján

animációs film film díj Magyarország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb magyar sikernek örülhetünk, ugyanis szombaton Dell’Edera Dávid Balkon című animációs rövidfilmje nyerte el a zsűri díját Annecy-ben.

A világ legrangosabb animációs filmfesztiváljának tartott rendezvényen idén két másik magyar film is versenyzett: Andrasev Nadja Cannes-ban is díjazott A nyalintás nesze című alkotása, illetve Kreif Zsuzsanna és Hegyi Olivér munkája, a Candide - Otthon, édes otthon.

Andrasev Nadja, Kreif Zsuzsanna és Dell’Edera Dávid Annecy-ben Forrás: Kreif Zsuzsanna

A 24 éves Dell’Edera Dávid hatperces filmje a diplomafilmek szekciójában vett részt Annecy-ben. A 2D és 3D számítógépes animációval készült Balkon egy lakótelep életébe nyújt bepillantást egy forró nyári napon. A lakásaikba visszahúzódó emberek mindennapi teendőikkel foglalkoznak, míg valami ki nem zökkenti őket a szürke hétköznapokból.

Az Annecy nemzetközi animációs fesztiválon díjazott filmek teljes listáját itt megnézheted!

Kiderült, hogy mi vár ránk a Sziget Fesztiválon - Megjelent a teljes program!http://www.life.hu/kult/20160617-megjelent-a-sziget-teljes-programja.htmlTeljessé vált az idei Sziget programja, ami mostantól már napi bontásban is elérhető a fesztivál honlapján, s a jelek szerint minden eddiginél színesebb fesztiválra számíthatunk. A közönség érdeklődése is csúcsot dönt, eddig az egész hétre szoló bérletek 95%-a már gazdára talált. Kult--Angelina Jolie visszatér a képernyőkrehttp://www.life.hu/kult/20160613-angelina-jolie-visszater-a-kepernyokre.htmlAngeline Jolie-t a 2010-es Az utazó óta mindössze kétszer láthattuk a vásznon: a 2014-es Demoná-ban, illetve a tavalyi A tengernél című párkapcsolati drámában, amit ő is rendezett, ám készül egy újabb film is, mégpedig egy Agatha Christie-adaptáció. Ennek pedig még Jolie sem tud ellenállni. Kult--Mel Gibson Jézussal együtt támad fel: 2016 lehet a színész visszatérésének évehttp://www.life.hu/kult/20160610-mel-gibson-uj-filmekben-tunik-fel.htmlÉvekkel ezelőtt Mel Gibson antiszemita megjegyzéseitől és családon belüli erőszakkal kapcsolatos ügyeitől volt hangos a sajtó, most viszont végre egy jó hírt is hallunk róla: idén ugyanis két filmjét is láthatjuk majd.KultOrigoMagyaroknak köszönheti a világ az első fénymásolóval készült filmethttp://www.life.hu/kult/20160609-magyaroknak-koszonheti-a-vilag-az-elso-fenymasoloval-keszult-filmet.htmlKőszegi Tamás meglepő ötlettel rukkolt elő, és bejött! Olyannyira, hogy a fénymásolóval készült kisfilmje, a The Copyist képviseli hazánkat idén a 22. Palm Springs International Shortfesten, a világ egyik legnívósabb rövidfilmes fesztiválján. KultOrigoEsterházy Péter legújabb könyve egy őszinte vallomás a hasnyálmirigyrákjárólhttp://www.life.hu/kult/20160525-esterhazy-peter-a-hasnyalmirigyrakjarol-irt.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, Esterházy Péter hasnyálmirigyrákkal küzd. Az író tavaly a göteborgi könyvvásárra küldött üdvözlőlevelében utalt arra, hogy a betegség köti le a gondolatait. Akkor nem árult el többet, nemrég viszont megszólalt az üggyel kapcsolatban. KultFotó: Szabó Gábor - OrigoImádod megmutatni, hogy mit eszel? Akkor ez az alkalmazás neked szól!http://www.life.hu/kult/20160523-ime-egy-telefonos-alkalmazas-a-lelkes-es-amator-etelfotosoknak.htmlA lelkes amatőr ételfotósok most örülhetnek, ugyanis a gasztroblog és az Instagram modern egyesüléseként megszületett a Dysh nevezetű alkalmazás, amelyen bemutathatjuk, hogy milyen volt a legutóbb kóstolt étel. KultThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.