A ma 97 éves Bálint gazda még most is aktív

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu -
Bálint György Bálint gazda születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem véletlen, hogy Bálint gazda, az ország kertésze így szereti a növényeket. Kiskorától fogva a mezőgazdaság szeretetére és ismeretére nevelték. Szinte egész életében ezzel foglalkozott, 97 évesen sem tud leállni.

Bálint gazda mindig derűs, annak ellenére, hogy sok mindenen van már túl. Megjárta a munkaszolgálatot, a koncentrációs tábort, és egy testvére kivételével az egész családja odaveszett a háborúban. Bálint Györgynek azonban így is sikerült továbbvinnie azokat az értékeket, amikre szülei nevelték, vagyis a mezőgazdaság szeretetét és ismeretét.

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

Egészen kiskora óta foglalkozik a növényekkel, rengeteg írásával találkozhattunk az évek során akár nyomtatott vagy online sajtóban, de saját könyvei is jelentek meg. Az ország kertészét a televízióból ismerhetik a legtöbben, hiszen éveken keresztül volt az Ablak című magazin állandó munkatársa volt. Bálint gazda közel a 100-hoz sem hajlandó pihenni, nap mint nap közösségi oldalán osztja meg a fontos tudnivalókat a kertészkedésről, növényekről, de ezen kívül is van még bőven dolga. Korábban elmesélte, hogy egy régebben publikált művét is szeretné újraírni!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.