Az emberevés gondolata borzongással tölti el a modern kor embereit. A történelemben azonban számos népcsoportnál fordult elő az emberhús rituális elfogyasztása, de gyakran megesett az is, hogy a nagy háborúkban a kényszer, vagyis a többnapos éhezés vitte rá a férfiakat, nőket társaik elfogyasztására. Manapság – habár ép elméjű emberek számára ez teljes mértékben elfogadhatatlan viselkedés – meglepően sokan vannak azok, akik kedvtelésből, kíváncsiságból vagy akár mélyről fakadó gyűlöletből, haragból döntenek úgy, hogy elfogyasztják embertársaikat. Íme, ők.

A német, akinek egy pénisz elfogyasztására támadt gusztusa

Ha lenne egy képzeletbeli dobogónk, amelyre a legperverzebb modern kori kannibált állítanánk, minden bizonnyal az 52 éves német Armin Meiwes foglalná el annak legfelső fokát.

Armin MeiwesForrás: AFP/Thomas Lohnes

A számítógépes szakember 2002-ben az internet segítségével keresett magának önkéntes áldozatokat. Olyan vállalkozó kedvűek jelentkezését várta, akik önszántukból ajánlották volna fel testüket elfogyasztásra. A hirdetésre egészen elképesztő mennyiségben, több mint kétszázan jelentkeztek. Meiwes választottja végül egy vele egykorú férfira esett, akinek minden vágya az volt, hogy végre eggyé váljon valakivel. Szó szerint... A két férfi elképzelése tehát mindenben találkozott, így egy kölcsönös megállapodás után

Meiwes levágta a férfi péniszét, megsütötte és megette,

ezt követően pedig feldarabolta őt. Az így kapott harminc kiló húst néhány hónap alatt csaknem teljesen elfogyasztotta, mire a rendőrség végül elfogta. Meiwest környezete kedves, barátságos, nyílt embernek ismerte. Jelenleg börtönbüntetését tölti.

Gyermekek belső szerveit fogyasztotta az indiai gyilkos páros

Képzeletbeli dobogónk második helyére egy bizarr páros került: Moninder Sigh Pandher és Surinder Koli, akik több tucat gyermek belső szerveit fogyasztották el. Nem is olyan régen, 2006 év végén az indiai Nithari falu egyik helyi üzletemberét, Moninden Sigh Pandhert és szolgáját, Surinder Kolit letartóztatták egy prostituált eltűnése miatt.

Moninder Sigh Pandher (jobbra) és Surinder Koli (balra) rendőrök kíséretébenForrás: Murderpedia

Vallomásuk alapján a rendőrség egy ipari területen megkezdte az ásást a falu területén kívül, ahol a legnagyobb meglepetésükre egy tömegsírt fedeztek fel. Ebben pedig a környéken korábban eltűnt gyermekek maradványait találták. A vizsgálatokból kiderült, hogy a gyilkosságok mögött a fura páros állt: a rendőrség 15 emberi koponyát talált, amelyek az eltűnt gyermekekhez tartoztak. Surinder bevallotta a gyilkosságokat, azt állította, hogy

megfojtotta, megerőszakolta, majd feldarabolta áldozatait, és eltávolította belső szerveiket, hogy megegye azokat.

Saját gyermekét próbálta megenni a texasi nő

Hihetetlenül sok a hasonló eset napjainkban, így képzeletbeli dobogónk harmadik fokára is számos eset kerülhetne. A mi választásunk mégis a 32 éves Otty Sanchezre esett, akiről senki nem gondolta volna, hogy képes lenne gyilkolni.

Otty Sanchez és férje, Scott BuchholzForrás: Murderpedia

Ám a nő mégis rátámadt saját, hároméves gyermekére egy késsel, és először meggyilkolta, majd megcsonkította. Megpróbálta megenni a húsa egy részét, legalábbis a boncolás alapján erre lehet következtetni, mivel

a gyermek három lábujja is hiányzott.

Fia meggyilkolását követően sikertelen öngyilkossági kísérletet hajtott végre, szíven és gyomron szúrta saját magát. Kihallgatásakor bevallotta, hogy az ördög azt suttogta neki, ölje meg, aztán fogyassza el saját fiát.

A sornak sajnos koránt sincs vége...

A modern kori kannibálok történetét szinte a végtelenségig lehetne folytatni: tudunk olyan Sierra Leone-i csoportról, akik embertársaik elfogyasztásától remélték megnövelni az erejüket, de ott van egy Omaima Nelson nevű nő is, aki bosszúból megette a férjét 1991-ben. A 25 éves amerikai Marc Sappington egy átmulatott éjszaka után drogfogyasztás hatására három barátjával végzett, majd evett azok halott testéből. Említhetnénk még az ausztrál Katherina Knightot is, aki több késszúrással végzett férjével, feldarabolta, megfőzte annak egyes testrészeit, majd felkínálta azokat saját gyermekeinek vacsorára. Ő volt az első nő Ausztráliában, akit életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek.

Katherina Knight, Marc Sappington, Omaima NelsonForrás: Murderpedia

Támogatott tartalom.